Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • ваги, але при правильному споживанні він не тільки не сприяє накопиченню кілограмів, але ще і корисний.
    Що це значить? Є два типи вживання пасти - середземноморський і західний. Нам ближче останній, коли макарони накладають на тарілку великий купкою і ще «приправляють» їх м'ясом або котлетами з жирної підливою. У такому вигляді вони не будуть корисними. А ось якщо їх полити олією (або хоча б соняшниковою) і є з зеленню та овочами (особливо гарні помідори і соуси на їх основі), то це буде дуже корисну страву.
    І воно залишиться корисним, якщо до нього додати, наприклад, сир, пісну курку, рибу або морепродукти. Навіть нежирне м'ясо пасту не зіпсує. Важливо, щоб страва була з овочами і для однієї порції брали не більше 80-100 г сухих макаронних виробів. Зрозуміло, що мова йде про продукт з твердої пшениці, і ще краще, якщо він буде зроблений по-по-італійськи - «аль денте» («на зубок»): такі макарони трохи щільні, як би недоварені. Це робить засвоєння вуглеводів ще більш важким, а пасту - корисніше.
    Оскільки вітчизняні макарони випускають з борошна трьох видів, все сказане відноситься тільки до продукту групи А - так у нас називають макарони з твердої пшениці. З м'якої і хлібопекарської борошна вуглеводи засвоюються швидше, а макарони легше розварюються.
    І вже точно все вище сказане не відноситься до локшини і вермішелі швидкого приготування - це зовсім інший продукт. Справжню пасту не можна приготувати, просто залив окропом. Її треба обов'язково варити кілька хвилин. Фастфудом локшина стає завдяки добавок - в тісто для неї підмішують крохмаль, розпушувачі, емульгатори, пальмова олія (прочитайте склад на упаковці).
    до Речі, крохмаль і інші харчові добавки ви можете знайти і в макаронні вироби, що випускаються за ТУ, а ось у продукті за Гостом крім борошна і води можуть бути тільки яйця, зелень, морква, томати, буряк та інші дари природи, надають їм відповідний колір.
    Автор: Олександр Мельников