Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Сир дуже корисний для здоров'я дітей і широко використовується в дитячому харчуванні.
    Із сиру і з сиром можна приготувати безліч страв, які неодмінно сподобаються вашим дітям. Але, не дивлячись на багато позитивні властивості цього молочного продукту, лікарі-дієтологи рекомендують використовувати в раціоні дієтичний, тобто не жирний сир. Майте це на увазі!
    Колобки «Рудий клоун»
    Ці колобки можна приготувати як зовсім маленьким, так і дорослішою сластенам до сніданку або вечері.
    Знадобиться: 250 г сиру, 2 яйця, 1 склянка борошна, сода на кінчику ножа і рослинна олія для фритюру.
    Всі продукти змішати. З отриманого тіста сформувати невеликі кульки (колобки).
    Рослинна олія (його повинно бути багато, щоб колобки в ньому плавали і не втрачали форму) розігріти до кипіння. Викладати в масло колобки і смажити їх до рожевого кольору.
    Готові колобки шумівкою вибрати і викласти на тарілку гіркою. Посипати цукровою пудрою.
    Сочник «Сирні хмари»
    Для тесту буде потрібно: 2 склянки борошна, 1 яйце, 100 г вершкового маргарину, ½ ч. ложки солі, 1 ч. ложка соди, гашеного оцтом, ½ склянки цукру, 4 ст. ложки сметаны.Для начинки:: 200 г сиру, 1 ст. ложка цукру, 1 яєчний білок,1 ст. ложка борошна. Все змішати і начинка готова.
    Маргарин розтопити, додати інші інгредієнти і замісити тісто, щоб воно відставало від рук.
    Розкачати з тіста 13 коржів. На кожну покласти начинку, згорнути навпіл і змастити жовтком.
    Випікати до рум'яної скоринки при температурі 250 градусів.
    суфле Сирне «Растішка»
    Знадобиться: 400 г сиру, 2 яйця, 2 ст. ложки цукру, 4 ст. ложки вершків, ½ склянки кураги, 1 склянка волоських горіхів, вершкове масло.
    Горіхи стовкти, курагу дрібно порізати. Сир добре розтерти, додати цукор, яйця і вершки, додати курагу і горіхи. Добре перемішати.
    Форму для запікання змастити маслом, викласти в неї сирну масу і запекти в духовці до готовності.
    Апельсинове суфле
    Знадобиться: 6 апельсинів, 200 г цукру, 5 яєчних білків, 2 ст. ложки крохмалю, цукрова пудра.
    З цукру і 2 ст. ложок води зварити сироп.
    Апельсини вимити і нарізати на половинки. Обережно вийняти м'якоть, нарізати і варити в сиропі, поки вона не стане прозорою.
    Білки збити в піну, додати приготоване апельсинове варення і продовжувати збивати, потім змішати з просіяним крохмалем.
    Отриманою масою заповнити половинки апельсинової шкірки і викласти їх на вистелений вощеним папером деко.
    Запікати в духовці 15 хвилин при температурі 180 градусів.
    Посипати суфле цукровою пудрою і подати в гарячому вигляді на скляній тарілці.
    Пудинг «Мокко»
    Знадобиться: 150 г шоколаду, 80 г цукру, 300 г вершків, 100 г вершкового масла, 120 г борошна, 3 яєчних жовтка і 4 білка.
    Шоколад натерти на крупній тертці, розвести гарячими вершками з розтертими жовтками і цукром.
    Борошно змішати з пом ’ якшеним маслом і з'єднати з желтково-шоколадної маси і, безперервно помішуючи, нагріти цю суміш на плиті, але не кип'ятити. Охолодити, додати збиті білки і запекти в духовці.
    Шоколадна паста «Вінні-Пух»
    Паста виходить дуже смачною, нітрохи не гірше магазинної. Хліб або булочка з такою пастою - прекрасне доповнення до чаю, какао, соку до сніданку, підвечірка або вечері.
    Знадобиться: 1 л коров'ячого молока, 300 г сухого молока, 600 г цукру, 5 ст. ложок (з гіркою) порошку какао, 2 ст. ложки з гіркою) крохмалю, 200 г вершкового масла.
    Із зазначеної кількості продуктів виходить 2 кг шоколадної пасти.
    Всі продукти добре змішати, щоб не було грудочок, і варити до загустіння на паровій бані, постійно помішуючи, 3 години.
    «Ескімо» бананів
    Невеликі банани очистити і розрізати навпіл на 2 частини.
    На водяній бані розтопити плитку шоколаду (молочного або горького).
    половинки бананів акуратно вставити палички від морозива і ложкою покрити банани розтопленим шоколадом.
    Потім швидко, поки не застиг шоколад, обваляти банани в товчених горіхах.
    Викласти на тарілку і на деякий час прибрати в холодильник.
    Банановий десерт-бразильски
    Знадобиться: 200 р бананів, 5 м какао-порошку, 50 г цукру, 50 г вершків, 25 г горіхів.
    Цукор змішати з какао, обваляти в цій суміші очищені банани, викласти у вазу, прикрасити зверху пірамідою зі збитих вершків і обсипати меленими горіхами.
    Смачна випічка завжди хороша до чаю або компоту. З шматочком пирога приємно випити і чашку корисного молока.
    Банановий пиріг
    Знадобиться: по 200 г борошна та цукру, 100 г вершкового масла, 2 яйця, 100 г волоських горіхів, пакетик розпушувача, 4 банана, 2 ст. ложки води.
    Масло розтопити і розтерти з цукром. Збити яйця і з'єднати їх з приготовленої масою. Додати воду, розпушувач, борошно.
    Банани очистити, розім'яти виделкою і покласти в тісто, додати подрібнені горіхи і все добре перемішати.
    Викласти тісто в змащену маслом форму і випікати в духовці 40-45 хвилин.
    Печиво «Цукрове»
    Це дуже ніжне, розсипчасте печиво,вона довгий час не черствіє.
    Знадобиться: 250 г вершкового маргарину, 2 яйця, 1 склянка крохмалю, 1 склянка цукру (можна обійтися і ½ склянки, це не зіпсує смак печива, просто воно вийде не дуже солодким), 2 склянки борошна, ½ ч. ложки соди, гашеного оцтом, щіпка солі.
    Маргарин порубати або злегка розпустити, додати яйця, цукор, дрібку солі і добре розтерти. Поступово додати крохмаль, борошно і замісити тісто. Скачати з тіста кульки, злегка їх приплюснути і верх печива акуратно вмочити в цукор. Викласти печиво на деко і випікати в нагрітій духовці 20 хвилин.
    Яблучний крем
    Знадобиться: 400 г яблук, 6 яєць, 200 г цукру.
    Яблука спекти, протерти через сито, додати половину норми цукру, жовтки і, помішуючи, прогріти до загустіння, але не кип'ятити.
    Білки збити, додаючи цукор, що залишився. У приготовлену масу обережно ввести збиті білки.
    Викласти крем у креманки або невеликі піали, охолодити.
    Коктейль «Чебурашка»
    Знадобиться: 1 склянку суничного варення, 2 склянки молока, 1 склянка вершків.
    Все змішати, збити в піну і розлити в стакани. Зверху посипати тертим шоколадом.
    ягідний сезон можна готувати такий коктейль зі свіжими ягодами.
    Молочний кисіль з морквою
    буде Потрібно: 500 г моркви, 0,75 л молока, цукор за смаком, щіпка ваніліну, 3 ст. ложки крохмалю.
    Очищену моркву натерти стружкою, покласти в каструлю і тушкувати в невеликій кількості води до готовності, потім додати цукор, ванілін, розведений в холодному молоці крохмаль. Проварити, вилити в дрібну посуд, посипати цукром і остудити.
    Кисіль з яблук з вершками
    Очищені від шкірки без серцевини яблука нарізати шматочками. Потім залити їх гарячою водою, прокип'ятити 15 хвилин. Після цього яблука відцідити і розім'яти.
    Отцеженный відвар влити в пюре, додати цукор і нагріти до кипіння. Потім влити розчин картопляного крохмалю і варити при помішуванні 2-3 хвилини.
    Кисіль охолодити і подавати в креманках з вершками.
    Автор: Інеса Оливка