Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Сир дуже корисний для здоров'я дітей і широко використовується в дитячому харчуванні.
Із сиру і з сиром можна приготувати безліч страв, які неодмінно сподобаються вашим дітям. Але, не дивлячись на багато позитивні властивості цього молочного продукту, лікарі-дієтологи рекомендують використовувати в раціоні дієтичний, тобто не жирний сир. Майте це на увазі!
Колобки «Рудий клоун»
Ці колобки можна приготувати як зовсім маленьким, так і дорослішою сластенам до сніданку або вечері.
Знадобиться: 250 г сиру, 2 яйця, 1 склянка борошна, сода на кінчику ножа і рослинна олія для фритюру.
Всі продукти змішати. З отриманого тіста сформувати невеликі кульки (колобки).
Рослинна олія (його повинно бути багато, щоб колобки в ньому плавали і не втрачали форму) розігріти до кипіння. Викладати в масло колобки і смажити їх до рожевого кольору.
Готові колобки шумівкою вибрати і викласти на тарілку гіркою. Посипати цукровою пудрою.
Сочник «Сирні хмари»
Для тесту буде потрібно: 2 склянки борошна, 1 яйце, 100 г вершкового маргарину, ½ ч. ложки солі, 1 ч. ложка соди, гашеного оцтом, ½ склянки цукру, 4 ст. ложки сметаны.Для начинки:: 200 г сиру, 1 ст. ложка цукру, 1 яєчний білок,1 ст. ложка борошна. Все змішати і начинка готова.
Маргарин розтопити, додати інші інгредієнти і замісити тісто, щоб воно відставало від рук.
Розкачати з тіста 13 коржів. На кожну покласти начинку, згорнути навпіл і змастити жовтком.
Випікати до рум'яної скоринки при температурі 250 градусів.
суфле Сирне «Растішка»
Знадобиться: 400 г сиру, 2 яйця, 2 ст. ложки цукру, 4 ст. ложки вершків, ½ склянки кураги, 1 склянка волоських горіхів, вершкове масло.
Горіхи стовкти, курагу дрібно порізати. Сир добре розтерти, додати цукор, яйця і вершки, додати курагу і горіхи. Добре перемішати.
Форму для запікання змастити маслом, викласти в неї сирну масу і запекти в духовці до готовності.
Апельсинове суфле
Знадобиться: 6 апельсинів, 200 г цукру, 5 яєчних білків, 2 ст. ложки крохмалю, цукрова пудра.
З цукру і 2 ст. ложок води зварити сироп.
Апельсини вимити і нарізати на половинки. Обережно вийняти м'якоть, нарізати і варити в сиропі, поки вона не стане прозорою.
Білки збити в піну, додати приготоване апельсинове варення і продовжувати збивати, потім змішати з просіяним крохмалем.
Отриманою масою заповнити половинки апельсинової шкірки і викласти їх на вистелений вощеним папером деко.
Запікати в духовці 15 хвилин при температурі 180 градусів.
Посипати суфле цукровою пудрою і подати в гарячому вигляді на скляній тарілці.
Пудинг «Мокко»
Знадобиться: 150 г шоколаду, 80 г цукру, 300 г вершків, 100 г вершкового масла, 120 г борошна, 3 яєчних жовтка і 4 білка.
Шоколад натерти на крупній тертці, розвести гарячими вершками з розтертими жовтками і цукром.
Борошно змішати з пом ’ якшеним маслом і з'єднати з желтково-шоколадної маси і, безперервно помішуючи, нагріти цю суміш на плиті, але не кип'ятити. Охолодити, додати збиті білки і запекти в духовці.
Шоколадна паста «Вінні-Пух»
Паста виходить дуже смачною, нітрохи не гірше магазинної. Хліб або булочка з такою пастою - прекрасне доповнення до чаю, какао, соку до сніданку, підвечірка або вечері.
Знадобиться: 1 л коров'ячого молока, 300 г сухого молока, 600 г цукру, 5 ст. ложок (з гіркою) порошку какао, 2 ст. ложки з гіркою) крохмалю, 200 г вершкового масла.
Із зазначеної кількості продуктів виходить 2 кг шоколадної пасти.
Всі продукти добре змішати, щоб не було грудочок, і варити до загустіння на паровій бані, постійно помішуючи, 3 години.
«Ескімо» бананів
Невеликі банани очистити і розрізати навпіл на 2 частини.
На водяній бані розтопити плитку шоколаду (молочного або горького).
половинки бананів акуратно вставити палички від морозива і ложкою покрити банани розтопленим шоколадом.
Потім швидко, поки не застиг шоколад, обваляти банани в товчених горіхах.
Викласти на тарілку і на деякий час прибрати в холодильник.
Банановий десерт-бразильски
Знадобиться: 200 р бананів, 5 м какао-порошку, 50 г цукру, 50 г вершків, 25 г горіхів.
Цукор змішати з какао, обваляти в цій суміші очищені банани, викласти у вазу, прикрасити зверху пірамідою зі збитих вершків і обсипати меленими горіхами.
Смачна випічка завжди хороша до чаю або компоту. З шматочком пирога приємно випити і чашку корисного молока.
Банановий пиріг
Знадобиться: по 200 г борошна та цукру, 100 г вершкового масла, 2 яйця, 100 г волоських горіхів, пакетик розпушувача, 4 банана, 2 ст. ложки води.
Масло розтопити і розтерти з цукром. Збити яйця і з'єднати їх з приготовленої масою. Додати воду, розпушувач, борошно.
Банани очистити, розім'яти виделкою і покласти в тісто, додати подрібнені горіхи і все добре перемішати.
Викласти тісто в змащену маслом форму і випікати в духовці 40-45 хвилин.
Печиво «Цукрове»
Це дуже ніжне, розсипчасте печиво,вона довгий час не черствіє.
Знадобиться: 250 г вершкового маргарину, 2 яйця, 1 склянка крохмалю, 1 склянка цукру (можна обійтися і ½ склянки, це не зіпсує смак печива, просто воно вийде не дуже солодким), 2 склянки борошна, ½ ч. ложки соди, гашеного оцтом, щіпка солі.
Маргарин порубати або злегка розпустити, додати яйця, цукор, дрібку солі і добре розтерти. Поступово додати крохмаль, борошно і замісити тісто. Скачати з тіста кульки, злегка їх приплюснути і верх печива акуратно вмочити в цукор. Викласти печиво на деко і випікати в нагрітій духовці 20 хвилин.
Яблучний крем
Знадобиться: 400 г яблук, 6 яєць, 200 г цукру.
Яблука спекти, протерти через сито, додати половину норми цукру, жовтки і, помішуючи, прогріти до загустіння, але не кип'ятити.
Білки збити, додаючи цукор, що залишився. У приготовлену масу обережно ввести збиті білки.
Викласти крем у креманки або невеликі піали, охолодити.
Коктейль «Чебурашка»
Знадобиться: 1 склянку суничного варення, 2 склянки молока, 1 склянка вершків.
Все змішати, збити в піну і розлити в стакани. Зверху посипати тертим шоколадом.
ягідний сезон можна готувати такий коктейль зі свіжими ягодами.
Молочний кисіль з морквою
буде Потрібно: 500 г моркви, 0,75 л молока, цукор за смаком, щіпка ваніліну, 3 ст. ложки крохмалю.
Очищену моркву натерти стружкою, покласти в каструлю і тушкувати в невеликій кількості води до готовності, потім додати цукор, ванілін, розведений в холодному молоці крохмаль. Проварити, вилити в дрібну посуд, посипати цукром і остудити.
Кисіль з яблук з вершками
Очищені від шкірки без серцевини яблука нарізати шматочками. Потім залити їх гарячою водою, прокип'ятити 15 хвилин. Після цього яблука відцідити і розім'яти.
Отцеженный відвар влити в пюре, додати цукор і нагріти до кипіння. Потім влити розчин картопляного крохмалю і варити при помішуванні 2-3 хвилини.
Кисіль охолодити і подавати в креманках з вершками.
Автор: Інеса Оливка