Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
- 1,5 склянки борошна,
- 1 склянка кефіру,
- сіль,
- цукор,
- сода
Для начинки:
- томатна паста,
- сосиски
- ковбаса
- сир твердих сортів.
Змішати кефір і борошно, додати цукор, сіль і погашену оцтом соду.
Тісто вилити на деко і залишити щоб воно розтеклося, нехай тісто перебуває в цей момент в духовці.
Коли тісто готове для заправки змастити його томатною пастою, нарізати сосиски і ковбасу, викласти зверху.
Рясно засипати тертим сиром і помістити в духовку.
Випікати до готовності 25 - 30 хвилин при середній температурі.
Швидка піца "Антикризова"
Час приготування: 50 хвилин
Дуже швидка і легка а приготуванні домашня піца, (звичайно, напевно, вже 1001-й варіант. ). Тісто хрустяще-повітряний, начинка може бути будь-якої - на ваш смак або з того, що є в холодильнику, смачно виходить з курячим фаршем.
Інгредієнти:
Вода (тепла) - 200 мл
Борошно пшеничне (плюс 2-3 ст. ложки) - 1.5 стак.
Сіль - 0,5 ч. л.
цукор-пісок - 0,5 ч. л.
Олія рослинна - 2-3 ст. л.
сухі Дріжджі ("саф момент",незавершена чайна ложка)
Ковбаса варена (або шинка) - 150 г
Сир - 150 г
Гриби печериці (свіжі) - 5-6 шт
Помідор - 2 шт
Часник - 1 зуб.
Кетчуп (зелень або суміш італійських трав за смаком.)
просіяти Борошно в миску (спочатку 1 склянка), змішати з дріжджами, помішуючи, влити воду, додати цукор, сіль,олія,розмішати, підсипаючи ще борошна замісити гладке тісто.
Миску змазати олією,перекласти тісто накрити,залишити на 30 хвилин.
У цей час підготувати начинку. Подрібнити часник обчистити і порізати тонко печериці, помідори нарізати тонкими скибочками, ковбасу нарізати маленькими кубиками, сир потерти на тертці.
Духовку включити на 200-220 градусів, деко застелити пергаментом, збризнути олією.
Робочу поверхню змазати олією (борошно не використовуйте).
Підійшло тісто обім ’ яти, можна зробити одну велику піцу або 3-4 маленьких,я зробила 3 штуки.
Тісто можна не розгортати а розтягнути руками тонко в круглі коржики, перенеси на лист, змастити кетчупом відступаючи трохи від краю, посипати часником.
Зверху розподілити ковбасу і посипати подрібненою зеленню
Потім шар шампіньйонів потім шар помідорів і посипати все добре сиром.
Поставити піцу в духовку, випікати 15-20 хвилин, не варто перетримувати в духовці.