Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • «Черрі міо»
    Інгредієнти:
    * Борошно - 250 р
    * Вода - 150 г
    * Цукор - 10 г
    * Сіль - 8 г
    * сухі Дріжджі - 12 р
    * оливкова Олія - 10 г
    Для начинки
    * Томати у власному соку - 60 г
    * Моцарелла для піци - 120 г
    * Печериці - 50 г
    * Шинка - 60 г
    Крок 1
    Зробіть тісто для піци. Борошно змішайте з дріжджами, сіллю й цукром. Додайте у воду оливкова олія. Сухі інгредієнти висипте на стіл, вилийте масляну воду і замісіть руками тісто. Покладіть готовий колобок в миску, прикрийте плівкою і дайте піднятися протягом двох годин при кімнатній температурі.
    Секрет. Цієї кількості тесту вистачить приблизно на 2 піци.
    Крок 2
    Розкачайте тісто у вигляді кола діаметром приблизно 40 див і товщиною 2-3 мм. Край повинен вийти більш товстим, тому піцу краще розкочувати руками, а не качалкою.
    Крок 3
    На половину готового шару тесту викладіть томатний соус. Щоб його зробити, томати у власному соку очистіть від шкірки і збийте блендером разом з дрібкою солі, орегано та декількома краплями оливкової олії.
    Крок 4
    На томатний соус викладіть моцареллу для піци, нарізати тонкою соломкою.
    Крок 5
    Зробіть шар з нарізаною тонкою соломкою шинки і попередньо обсмажених шампіньйонів.
    Крок 6
    Закрийте начинку другою половинкою тесту (як великий пельмень) і ретельно защипайте краю піци (якщо залишити дірочки, фарш витече назовні). Запікайте кальцоне 15 хвилин при +220° З і перед подачею змастіть олією.
    Автор: Тетяна Пирожкова