Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
елемента, як в електрочайнику. Поверх встановлені одна, дві, три, а то і чотири корзини з перфорованим дном. Зверху цю піраміду вінчає кришка.
У пароварці, як у природі, відбувається справжній круговорот води: та спочатку закипає, потім перетворюється в пару, після чого знову повертається в рідкий стан і збирається в спеціальний піддон. Туди ж потрапляє і сік, що стікає з продуктів в процесі готування (правда, є моделі, де під кожним ярусом - свій піддон).
Приготувати в цьому агрегаті можна практично все: м'ясо, рибу, овочі, фрукти, а також яйця, крупи і навіть супи. Немає сенсу хіба що зв'язуватися з макаронами і бобовими. Макарони на пару зазвичай розварюються і злипаються, а на те, щоб розм'якшити тверді квасоля, горох, потрібно дуже багато часу. Набагато простіше зварити ці продукти звичайним способом.
Завжди готово!
Пароварки відрізняються один від одного по потужності (від 600 до 2000 WT), обсягами і кількістю парових корзин (в кожній - від 1,5 до 3,5 л). Потужність - важливий показник, але не основний. Куди важливіше визначитися з обсягом. Пароварки з 3 або 4 знімними чашами готують занадто довго. Невеликий сім'ї з 3 чоловік цілком вистачить 2‑ярусного апарату.
За способом управління пароварки бувають механічні та електричні (у тому числі сенсорними). Механіка - для тих, хто не любить зайвих «наворотів»: повернув важіль - і все запрацювало. Електронне управління дає більше можливостей для кулінарних експериментів плюс має деякі «бонуси».
Наприклад:
режим відстрочення приготування на 12 годин і більше (delay time). Дозволяє запрограмувати машину так, щоб «горщик варив» не відразу, а через якийсь час, щоб, прийшовши з прогулянки або з роботи, ви могли скуштувати гаряча вечеря, що називається, «з пилу, з жару»;
функція підтримки їжі в теплому стані (keep warm). Чоловік затримується на роботі, а ви вже втомилися підігрівати йому вечерю?
Просто увімкніть режим підігріву і спокійно займайтеся своїми справами.
Автор статті: Олена Нечаенко