Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Молоко - 1 склянка.
* Вода - 1 склянка.
* Сіль - 1 ч.л.
* Цукор - 1 ч.л.
* Яйця - 8 шт.
* Вершкове масло - 220 г
* Борошно - 275 г
* Масло - для фритюру - за смаком.
Для начинки:
* Вершки 35%-ві - 300 г
* яєчні Жовтки - 8 шт.
* Молоко - 1 л
* Цукор - 400 г
* Крохмаль - 2 ст.л.
* Ванілін - за смаком.
* Тертий шоколад - 10 г
Спосіб приготування
Приготуйте заварне тісто: молоко з'єднайте з водою, олією, сіллю й цукром. Поставте суміш на вогонь і доведіть до кипіння, постійно помішуючи.
Зніміть масу з вогню та додайте в неї просіяне борошно. Місіть тісто до такої міри, поки не утворюється єдиний колобок.
Каструлю з приготованим колобком поставте на слабкий вогонь і, постійно помішуючи, починайте випаровувати з нього зайву вологу. Як тільки тісто почне пригорати і чіплятися до днища - воно готове.
Тісто остудіть до +80° З і починайте збивати, додаючи по одному яйцю. Заварна маса повинна вийти пластичної (до речі, з неї ж роблять еклери і профітролі).
Готове тісто викладіть в кондитерський мішок і зробіть кільця. Обсмажте пончики у фритюрі.
Заповніть охололи пончики начинкою. Щоб її приготувати, молоко доведіть до кипіння і вилийте його тонкою цівкою в суміш з цукру, жовтків і крохмалю. Заваріть крем, охолодити його, додайте збиті вершки (у пропорції 1/1) і тертий шоколад.
Рада до рецептом
Заварне тісто має на що-те лежати, тому робіть кільця на пергаменті і на ньому ж опускайте в киплячу олію.
Автор: Тетяна Богданова