Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Молоко - 1 склянка.
    * Вода - 1 склянка.
    * Сіль - 1 ч.л.
    * Цукор - 1 ч.л.
    * Яйця - 8 шт.
    * Вершкове масло - 220 г
    * Борошно - 275 г
    * Масло - для фритюру - за смаком.
    Для начинки:
    * Вершки 35%-ві - 300 г
    * яєчні Жовтки - 8 шт.
    * Молоко - 1 л
    * Цукор - 400 г
    * Крохмаль - 2 ст.л.
    * Ванілін - за смаком.
    * Тертий шоколад - 10 г
    Спосіб приготування
    Приготуйте заварне тісто: молоко з'єднайте з водою, олією, сіллю й цукром. Поставте суміш на вогонь і доведіть до кипіння, постійно помішуючи.
    Зніміть масу з вогню та додайте в неї просіяне борошно. Місіть тісто до такої міри, поки не утворюється єдиний колобок.
    Каструлю з приготованим колобком поставте на слабкий вогонь і, постійно помішуючи, починайте випаровувати з нього зайву вологу. Як тільки тісто почне пригорати і чіплятися до днища - воно готове.
    Тісто остудіть до +80° З і починайте збивати, додаючи по одному яйцю. Заварна маса повинна вийти пластичної (до речі, з неї ж роблять еклери і профітролі).
    Готове тісто викладіть в кондитерський мішок і зробіть кільця. Обсмажте пончики у фритюрі.
    Заповніть охололи пончики начинкою. Щоб її приготувати, молоко доведіть до кипіння і вилийте його тонкою цівкою в суміш з цукру, жовтків і крохмалю. Заваріть крем, охолодити його, додайте збиті вершки (у пропорції 1/1) і тертий шоколад.
    Рада до рецептом
    Заварне тісто має на що-те лежати, тому робіть кільця на пергаменті і на ньому ж опускайте в киплячу олію.
    Автор: Тетяна Богданова