Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Правильне харчування - це вміння зробити вірний вибір продуктів
    Правильне харчування починається з моменту покупки продуктів у супермаркеті, з вибору свіжих і якісних виробів. Про те, як правильно вибирати продукти і як зберігати їх свіжими, ми й розповімо в даній статті.
    Фрукти і овочі
    При виборі фруктів і овочів дотримуйтеся колірного різноманітності, таким чином, ви забезпечуєте свій організм широким спектром поживних елементів. Так, наприклад, темно-листові овочі містять вітамін А і С, клітковину і лютеїн. В той же час овочі, які мають червоне забарвлення, помідори, виноград, кавун містять лікопен і бета-каротин.
    Намагайтеся купувати в сезон місцеві фрукти і овочі, так як заморські збирають злегка недозрілими, щоб їх зручніше було транспортувати, також поки вони до вас їдуть, то втрачають значну частину своїх вітамінів.
    Не купуйте фрукти і овочі з м'якими місцями і потемнениями, з зморшкуватою шкіркою, так як вони вже залежалися і не свіжі.
    Як правильно зберігати фрукти і овочі
    Більшість фруктів і овочів залишаються свіжими протягом 4 днів, деякі зберігаються довше. Яблука залишаються свіжими в протягом 3 тижнів. Багаті вітаміном С, папайя, манго - більше одного тижня. Топінамбур і бруква при зберіганні в сухому прохолодному місці зберігають свіжість протягом місяця.
    Зелень і особливо ніжні овочі (помідори, листові овочі) найкраще зберігати в спеціальних дихаючих контейнерах.
    Молочні продукти
    Якщо ви намагаєтеся схуднути, то віддайте перевагу продуктам з низьким вмістом жиру перед зовсім знежиреними. Невелика кількість жирів допомагає боротися з почуттям голоду. Вміст кальцію в обох видах продуктів однаково. Уникайте великої кількості цукру в молочних продуктах. Наприклад, це відноситься до йогуртам з фруктовими начинками внизу.
    Якщо у вас непереносимість лактози (молочного цукру), то не бійтеся вживати йогурти і тверді сири. У них міститься мізерна кількість молочного цукру, а живі йогуртові бактерії сприяють засвоєнню лактози. Альтернативою може також стати соєве молоко.
    Не беріть продукти з порушеною упаковкою.
    Як правильно зберігати молочні продукти
    Молочні продукти зберігаються в холодильнику і повинні бути використані до закінчення терміну придатності. Правильно запаковані (в тканина і воскову папір) тверді сири зберігаються близько 3 місяців.
    Хлібобулочні вироби
    Вибирайте продукти з цільнозерновий борошна з додаванням висівок або пшеничних проростків, насіння, насіння, сухофруктів. Чим менше пшеничне зерно піддається обробці, тим більше в ньому зберігається корисних елементів. В борошні, отже, не залишається ніяких корисних речовин взагалі, тільки крохмаль і зайві калорії.
    Уникайте виробів містять гідрогенезовані жири, так як вони збільшують рівень холестерину в крові.
    Як зберігати хлібобулочні вироби
    Хліб найкраще зберігати в холодильнику, це найкращий спосіб запобігти зростання цвілі.
    М'ясо і м'ясні делікатеси, яйця
    М'яса з жирової прошарком і прожилками містить більше калорій, ніж філейні частини без жиру.
    Що стосується птиці, то найбільша частка жиру міститься в шкірці. Філе без шкіри коштує дорожче, тому ви можете просто видаляти шкірку після приготування. Грудка (біле м'ясо) містить менше жиру, ніж ніжки, стегенця і т.п. (темне м'ясо).
    При виборі м'ясних делікатесів звертайте увагу на їх складу, скільки в них міститься жиру і солі.
    Купуйте тільки добре упаковані м'ясні делікатеси з проставленим терміном придатності.
    Яйця - непогана альтернатива м'яса. Яєчний білок краще засвоюється, а в жовтку містяться антиоксиданти лютеїн і зеаксантин.
    Як правильно зберігати м'ясо, м'ясні вироби і яйця
    Свіже м'ясо може зберігатися, не втрачаючи свіжості, в холодильнику 3-4 дні, а птах - 2 дні.
    М'ясні делікатеси у вакуумній упаковці залишаються свіжими кілька тижнів, а при розкритті упаковки близько 4 днів.
    Заморожене м'ясо залишається свіжим до 6 місяців.
    Морепродукти
    Особливу увагу зверніть на жирні сорти риб, вони містять корисні для серця омега-3 жирні кислоти. Молюски та інші сорти риб багаті білком, але в них не так багато омега-3.
    Купуйте цілу рибу з сяючою лускою, і незамутненими очима і свіжим запахом. Тільки в такому випадку вона буде свіжою, а не перемороженной або залежалась. Ціла риба зазвичай свіже, ніж нарізані заздалегідь філе і рибні стейки.
    Як правильно зберігати рибу
    Якщо ви принесли рибу додому і не збираєтеся відразу ж готувати, можете покласти її на час у велику ємність і засипати льодом. При заморожуванні в домашніх умовах текстура риби змінюється, тому краще не тримайте рибу заморожену довго в морозилці.
    Заморожені фрукти, овочі, ягоди
    Заморожені фрукти і овочі - хороша альтернатива свіжим особливо в нашій середній смузі, де урожай можна збирати тільки влітку і восени. При виробництві фрукти для заморозки беруться вже повністю доспілими і піддаються швидкої заморозки, при якій зберігається максимум корисних речовин.
    Прощупайте пакет з замороженим продуктом, у ньому не повинно бути грудок, овочі і фрукти повинні бути розсипчастими. В куточках пакету також не повинно бути кристалів льоду.
    © Ірина Вопнярская (efamily.ru).