Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Ви спекли смачний ароматний торт, але як справжня господиня задалися метою зробити привабливим не тільки смак, але і зовнішній вигляд випічки. Закономірно виникає питання, як досягти поставленої мети в домашніх умовах, особливо якщо масло, білковий крем, шоколад, мастика та інші смачні прикраси набридли? Сьогодні Кулінарний Едем дасть відповідь на це питання.
Зробити свій торт не лише смачним, але і яскравим, барвистим і обов'язково натуральним - мрія кожної господині. Так чому б і для прикраси не скористатися натуральними інгредієнтами? Наприклад, фрукти і ягоди не тільки допоможуть створити гарний дизайн, але і принесуть новий смак, аромат і колір вашого торту.
Для створення свого, ні на що не схожий, оригінального прикраси вам знадобиться фантазія, фрукти самих різних кольорів, розмірів, форми і змісту, тонкий гострий ніж, металеві форми для випікання і маленька кругла ложка для морозива.
Прикраса тортів: фрукти і фруктове желеОдним з найкрасивіших способів оформлення можна вважати фрукти і ягоди, залиті желе. Десерт, прикрашений подібним способом, обов'язково буде яскравим, що привертає увагу, красивим, так і просто дуже смачним. А зробити його таким не так вже й складно. Для початку потрібно знати спосіб приготування самого желе.
Желе з фруктами
Інгредієнти:
600 мл яблучного соку
1 упаковка желатину
½ ст. малини
2 шт. ківі
1 банан
½ ст. полуниці
2 мандарина
1 ст. цукрової пудри
Приготування:
Прикраса тортів: фрукти і фруктове желеПриготовление фруктового желе:
В ємність, в якою будемо готувати желе, висипаємо упаковку желатину і заливаємо його невеликою кількістю яблучного соку, залишаємо на деякий час, щоб желатин розбухнув. У цей час моєму чистимо і фрукти і ягоди.
Мандарини ділимо на часточки і очищаємо від мембран, тоді він буде виглядати яскравіше, і желе стане соковитіше. Ківі ріжемо кружечками або напівколами, банан кубиками, а полуницю пластинками шириною близько 3 мм.
Ставимо ємність на маленький вогонь і варимо, постійно помішуючи, до повного розчинення желатину, після чого додаємо залишився сік і цукрову пудру. Після того, як желе готово, проціджуємо його в будь-яку потрібну для цього посуд. Тепер вам знадобиться ємність, за формою збігається з тортом. Викладіть в неї фрукти і ягоди, залийте желе і поставте в холодильник, бажано на добу.
Готовим желе можна прикрашати тільки остиглий торт, інакше воно почне танути. Щоб не пошкодити желе і перенести його на торт рівним шаром, потрібно акуратно, але швидко перевернути його з ємності на торт. Якщо вам не подобаються желейні краю торта або, незважаючи на всі старання, вони вийшли не зовсім рівними, то їх можна прикрасити пластівцями мигдалю або білковим кремом.
Прикраса тортів: фрукти і фруктове желеОднако желе подобається далеко не всім, і якщо ви не з любителів, а сама ідея зробити торт різнокольоровим без сторонніх добавок і барвників вам припала до смаку, то скористайтеся наступним способом. Готовий торт, покритий кремом зі збитих вершків або білка, прикрашайте по колу нарізаними скибочками фруктами. Зовсім не обов'язково використовувати свіжі фрукти, цілком підійдуть і консервовані, вони м'якше, соковитіше і солодші. А ось ягоди краще брати свіжі.
Варіантів оформлення тортів таким чином, існує безліч - від нарізування фруктів дольками і розташування їх по колу від країв торта до центру до викладання всіляких візерунків і малюнків. Добре використовувати для цих цілей консервовані та свіжі персики, полуниця, малина, ківі, мандарини, червону та чорну смородину і вишню.
Користуючись таким способом прикраси, можна зробити з торта кошик з фруктами. Для цього добре змащуємо готовий торт білковим кремом. 40-50 ягід полуниці ріжемо навпіл і прикрашаємо цими половинками торт по краю, відступивши 1-2 см. Ківі очищаємо від шкірки, ріжемо напівколами і викладаємо решту торта, крім центру. У центр укладаємо часточки мандарина, очищені від мембрани. Тепер вам знадобиться солодке печиво у вигляді плоских паличок, таке можна спекти самим або купити в магазині. Печиво додаємо і практично без зусиль притискаємо до торту по всьому периметру. Ваша Фруктова кошик готова!
Гурманам і цінителям мистецтва можна запропонувати прикрасити торт величним лебедем, вирізаним з яблука. Здивування і інтерес гостей до такого торту вам забезпечені. Якщо сказати, що такий твір мистецтва робиться досить просто, навряд чи хтось повірить, тому розповім докладніше. Для приготування цього шедевра вам знадобиться дуже тонкий гострий ніж, зелене яблуко, дуже важливо, щоб воно не було переспевшим, і 2 горошини чорного перцю.
Прикраса тортів: фрукти і фруктове желеПереверните яблуко на бік, відріжте частина 1,5-2 см завтовшки і відкладіть її. Тепер поставте яблуко зрізаною стороною вниз, обережно прочертіть ножем підстави крил і кожну секцію крила, стежачи за тим, щоб між ними зберігалася фіксована ширина. Потім, так само обережно виріжте крила по намічених лініях, здійснюється це досить просто: спочатку робиться надріз строго вертикально, а потім горизонтально. Слідкуйте за тим, щоб не зробити надріз більше, ніж потрібно, інакше доведеться взяти нове яблуко і почати все заново. Коли обидва крила будуть нарізані, акуратно пальцями висувайте кожну секцію, поки не отримаєте крила, як на фотографії.
З відрізаною на самому початку частини яблука виріжте голову і шию лебедя, вставте горошинки перцю на місце вічко і прикріпіть отриману конструкцію до яблуку. З решти так само як крила, виріжте хвіст і прикріпіть до яблуку. Щоб лебідь не заветривался і не темнів, полийте його лимонним соком. Так, при мінімальній витраті коштів, вийде чудове прикраса, що не залишиться непоміченим на святковому столі. А можливо, дивлячись на цього лебедя, у вас з'являться нові ідеї і сюжети для прикраси ваших кулінарних шедеврів.
Прикраса тортів: фрукти і фруктове желеПомимо тортів можна декорувати самі фрукти і ягоди, які використовуються для оформлення десертів. Наприклад, їх можна «одягнути» у шоколад. Для цього вам знадобиться ягода або фрукт, шоколадна глазур різних кольорів і шприц кондитерський або кульок з пергаментного паперу.
Вмочаємо ягоду, в даному випадку полуницю, шоколад потрібного кольору і домальовуємо відсутні деталі гардероба з допомогою шприца або кульки й шоколаду іншого кольору. Так ви можете не тільки вигадувати різноманітні предмети гардероба для фруктів та ягід, але і створювати настрій, малюючи ті або інші маски і вирази облич, розташовуючи їх різними способами і створюючи різні образи і ситуації.
Ми звикли бачити на тортах квіти з білкового або масляного крему, але мало хто зустрічав або робив сам квіти з фруктів, між тим вони оригінально виглядають і робляться досить швидко і просто. Для створення квіткового букета вам можуть знадобитися форми для випікання різних розмірів і форм, маленька ложка для морозива, зубочистки і найрізноманітніші ягоди і фрукти, наприклад, ананас, полуниця, диня, агрус виноград.
Прикраса тортів: фрукти і фруктове желеФрукты і ягоди необхідно вимити і висушити, ананас і диню нарізати кільцями і з допомогою форми для випічки вирізати потрібну форму квітки. Також можна використовувати диню або кавун для створення кульок - серединок кольорів. Прикрашають торти і багатоярусними квітами, використовуючи кожен раз форму меншого розміру. Якщо у вас немає ложки для створення кульок, можна обійтися будь-який круглої ягодою, наприклад виноградом. Краще використовувати фрукти і ягоди різних кольорів, тоді торт буде виглядати яскравіше і веселіше.
Закріпити квіти на торті можна кількома способами. Один з них - це використовувати білковий крем або збиті вершки. На таку основу фрукти можна просто покласти зверху, і вони будуть триматися на поверхні. Якщо ви прикрашаєте шоколадний торт, то використовуйте шоколадну глазур, вона міцно приклеїть фрукти. І нарешті, найкрасивіший і найбільш радикальний спосіб - це зубочистки. Нанизуйте на них по черзі всі необхідні фрукти і ягоди і прикріплюйте до торту, поки не вийде букет. Однак ми не радимо використовувати останній спосіб, якщо передбачається, що торт будуть є діти.
Фрукти, ягоди і желе - це багатий матеріал для ваших кулінарних дослідів, вони відкривають нові горизонти і надають широкі простори для пошуку нових оригінальних рішень у прикрасі десертів.
Звичайно, в першу чергу, торт повинен бути смачним, і лише в другу красивим, тому вибираючи спосіб і матеріали для прикраси, враховуйте їх смак і поєднання з самим тортом. Але при цьому в оформленні тортів немає нічого по-справжньому складного, ні інгредієнтів, ні інструментів, ні складних маніпуляцій руками, ви обмежені лише польотом своєї фантазії і бажанням творити, створювати і дивувати.
Олена Ковыршина