Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Варення із малини відрізняється не тільки чудовим смаком, але також і своїми прекрасними цілющими властивостями. Ягоди малини спрадавна застосовувалися як ліки при застуді або підвищеній температурі. Та й сьогодні справжні господині завжди мають запас цього смачного лікування.
Малинове варення по праву вважається одним із самих смачних і ароматних. Але це, зрозуміло, в тому випадку, якщо зуміти правильно його приготувати.
Багато господинь у своєму кулінарному арсеналі мають кілька секретів, які допомагають їм варити варення, яке здатне зберігатися роками, але не встигає "дожити" до наступного літа - так швидко його з'їдають.
Отже, секрети приготування малинового варення. Насамперед, зібрані ягоди малини слід розсортувати, вибираючи для варення найкрасивіші, міцні ягідки, і відкладаючи в бік пом'яті, недозрілі або пошкоджені. Ті ягоди, які пройшли "проф відбір" викладаються в друшляк, і занурюються у відро з водою. Ягоди малини дуже ніжні, а тому мити їх як звичайні фрукти не варто, інакше їх можна пом'яти. Після того, як ягоди побували у воді, слід очистити їх від чашолистків.
Якщо Ви побачили на ягодах личинки малинового жучка, просто помістіть їх в сольовий розчин (на один літр води покласти 10 г солі). Личинки, які спливуть, слід видалити, а ягоди занурити в таз для приготування варення, засипати цукровим піском і витримати протягом трьох-чотирьох годин.br/>Варити одночасно краще не більше 2 кг ягід - це і швидше, і варення вийде більш ароматною. Пінку, що утворюється під час варіння, слід знімати шумівкою або звичайною ложкою.
Якщо Ви хочете, щоб Ваше варення вийшло ще більш ароматною, замість води для сиропу, краще використовувати сік червоної смородини - так, крім того, що отримаєте посилений аромат, Ви зможете бути впевнені, що варення Вашу не засахарится.
Варити малинове варення краще на невеликому вогні та в декілька прийомів. Ягоди малини відрізняються особливою ніжністю, і при тривалій варінні сік з ягід швидко переходить в сироп, а самі ягідки зморщуються, розварюються, втрачають свій вигляд. Тому, варимо варення наступним чином - доводимо до кипіння, кілька хвилин витримуємо на невеликому вогні, після чого даємо вистоятися варенью протягом 5-6 годин. Так повторюємо 3-4 рази. Якщо говорити про загальну тривалість всіх варок - то вона не повинна перевищувати півгодини. Під час останньої приготування варення слід довести до готовності.
Готовність малинового варення (так і будь-якого іншого варення) можна визначити наступним чином: на блюдце крапаємо краплю варення - якщо вона не розтікається, значить, Ви своє завдання виконали - варення зварили. При цьому зверніть увагу на сироп, який повинен бути прозорим, і ягоди повинні бути рівномірно розподілені в сиропі, і при цьому не спливати.
Тепер, що стосується розливу варення. Поки варення ще гаряче, його можна розлити в підігріті сухі банки і щільно закупорити. При цьому стежте за тим, щоб варення в банках було приблизно на півсантиметра нижче горлечка. Охолоджувати варення слід повітряним способом.
також Можна розкладати малинове варення в банки дещо іншим способом. Малинове варення також розкладають в сухі, підігріті банки, але нещільно укупорівают, накриваючи сухими, заздалегідь підготовленими кришками. Все це укладають в каструлю, в якій знаходиться вода, підігріта до 90 градусів, і пастеризують. Так, підлога літрові банки повинні на стерилізацію близько 10 хвилин, літрові банки - протягом 14 хвилин. Після чого слід щільно закупорити банки. Охолоджується варення також повітряним шляхом.
Приємного апетиту!