Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Закуски до пива радують нас багатим розмаїттям! Як них зазвичай подають смажені курячі крильця, морепродукти, «дрібні» закуски на шпажках, чіпси, снеки, а так само сосиски і ковбаски, обсмажені на сковороді або грилі. І ще багато-багато іншого.
З морепродуктів найбільш популярні креветки. Їх смажать, варять або запікають, подають під соусом, приправивши для особливого аромату і смаку часничком і різними пікантними спеціями. Креветки чудово виглядають на листі салату в оточенні червоних кружечків помідор з вкрапленнями пухких оливок. Вони стануть прекрасним доповненням до «шпажным» закусок, тобто їх можна сміливо нанизувати на шпажки, чергуючи з шматочками будь-якого м'яса або овочів.
Гарячі, ароматні курячі крильця з хрусткою скоринкою - звучить заманливо, а на смак взагалі божественно! І справді справжній подарунок чоловікові, любителю пінного напою. Приготувати їх самим досить просто: по можливості потримати крильця якесь час в будь-якому зручному маринаді (можна створити свій, облагородив його неповторним букетом спецій), потім обсмажити на сковороді або на грилі. Один секрет: трохи меду, доданого в маринад, додасть крилець чудовий золотистий відтінок, тому що в готовому вигляді ця закуска пролежить недовго, бо тут же буде з'їдена!
Якщо є можливість і бажання, можна приготувати для закуски свинячі реберця. Їх досить обсмажити на грилі або сковороді, знову ж таки, приправивши їх спеціями і заправивши підходящим соусом. Що називається, дешево, смачно і сердито, що пиво в стакани не розлито!
Закуски на шпажках - це свого роду рятівне коло для застілля «при краватках»: зручно, чисто, смачно. Тут можна пустити в хід всю фантазію і всі наявні продукти: готове м'ясо, морепродукти, овочі, ковбасу, сир, оливки і так далі, наскільки простягається Ваше уяву і вміння готувати.
Добре поєднуються з пивом закуски «в клярі». Тут теж все просто. Беремо м'ясо, овочі або морепродукти, вмочаємо в кляр (склянка води, 1 яйце і приблизно 8 столових ложок борошна, можна наполовину з крохмалем, тоді кляр вийде пишніше) і обсмажуємо з двох сторін до золотистої скориночки. М-м-м, ням-ням, пальчики оближеш і добавки попросиш!
Цікаве для жінок рішення: дуже чудово виглядають, а вже ще приємніше едятся закусочні кульки. Їх готують з тертого сиру або картопляного пюре. Готові кульки можна обвалювати в дрібно рубаних крабових паличках або зелені, спеціях та іншої паніровці, на яку вистачить вигадки. Креативність в даному випадку тільки вітається.
Чіпси також можна приготувати самим. Тонкі колечка овочів (картопля, кабачки, цукіні, баклажани) потрібно просто обсмажити в киплячому маслі, вийняти чіпси, дати жиру стекти й подавати до пива, прикрасивши зеленню або сдобрив прянощами.
Приємного апетиту!
Автор: Олеся Гришман