Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
варіант заправки - заправка салату йогуртом.
10. Свіжий сік
Сік - це не напій, а повноцінна їжа.
Свіжовичавлені, натуральні соки робіть самі, оскільки вжити їх можна протягом півгодини. Якщо сік зберігається довше, то практично всі містять у ньому вітаміни будуть зруйновані під впливом світла і повітря.
Всі натуральні соки з м ’ якоттю і баластними речовинами активізують діяльність травних залоз, сприяє засвоєнню їжі, тому їх рекомендують пити до їди. Кожен сік має свою цілющу спрямованість, і це бажано враховувати.
Оздоровчі властивості соків:
• Виноградний сік успішно бореться з анемією, захворюваннями легенів, знесиленням, жовчнокам'яної хвороби.
• Яблучний сік містить елементи, зміцнює кістки, тому він і вважається найбільш корисним для малюків.
• Апельсиновий сік приймають при недостачі вітаміну С, при проблеми із зором, після отриманого радіоактивного опромінення.
• Морквяний сік покращує зір, очищає шкіру, слизову оболонку дихальних і травних шляхів. Але надлишок морквяного соку не рекомендується для жінок з ослабленою печінкою.
• Брусничний сік корисний при легких формах гіпертонії, застосовується для підвищення апетиту і як сечогінний засіб.
• Журавлинний сік - жарознижувальний, справляється із сечового міхура. Журавлинний сік слід віджимати з ошпаренных ягід, так як сирі плоди дають занадто мало рідини.
• Лимонний сік виводить з тканин токсини, забезпечує працездатність, прекрасно очищає печінку.
Будьте здорові і харчуйтеся вранці!