Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Цей відкритий пиріг (фактично, тарт для ледарів) - дуже проста і швидка закуска, якщо у вас, звичайно, приготоване придбане або власноруч приготоване листкове тісто: на його приготування разом з підготовкою піде близько 30 хвилин, що дуже цінно на випадок непроханих гостей.
Не секрет, що нинішні “зимові” помідори - бліді, майже не мають аромату і з досить непоказним смаком, але запікання піде їм на користь і допоможе посилити смак і аромат. Що важливо, сам пиріг при мінімумі зусиль з вашого боку виглядає досить апетитно і презентабельно - а це, погодьтеся, дорогого коштує.
Відкритий пиріг з помідорами
2 порції
400 р. листкового бездріжджового тіста
4 середніх помідори
4 ст.л. маслинові масла
1 ст.л. лимонного соку
кілька гілочок чебрецю
2-3 зубчики часнику
сіль
перець
помідори Наріжте тонкими скибочками (на фото шматочки завтовшки 0,5 см., і на мій смак це, мабуть, навіть трохи забагато) - всього 8 скибочок на кожну порцію. Подрібніть часник і листики шавлії, додайте їх до оливкової олії та лимонному соку, приправте сіллю і перцем і як слід розмішайте.
Візьміть грудку листкового тесту (на цей раз бездріжджового, повітряна пишність круасанів нам тут ні до чого) і, скориставшись тарілкою відповідного розміру, виріжте з нього коло радіусом вдвічі більше, ніж радіус ваших помідорів плюс ще три-чотири сантиметри.
Перекладіть тісто на деко і колом, внахлест викладіть на нього помідори так, щоб з країв залишався рівномірний зазор (якщо незрозуміло пояснюю - дивіться на фото). Рівномірно полийте помідори заправкою. Випікати протягом 25 хвилин при температурі 190 градусів, або поки бортики нашого пирога не піднімуться і підрум ’ яняться. Подавайте як гарячу закуску або основне блюдо.
PS: Якщо у вас залишилися тісто і заправлення (а я знаю, що залишилися, можна приготувати листкове печиво, яке в один момент відлетить з вином або пивом: розкачайте тісто, що залишилося, змастіть половину залишками чесночно-тимьяновой заправки, накрийте другою половиною, притисніть і наріжте. Зверху можна приправити сіллю, кунжутом, паприкою або що душа забажає. Випікайте печиво при тій же температурі, що і відкритий пиріг.