Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Сьогодні ми будемо говорити про використання спецій в стравах: як не помилитися у всьому цьому різновиді і на ніж зупинити свій вибір. Також я наведу турецькі назви, щоб у радісний момент вибору в крамниці Baharatçı ви могли твердо вказати, що саме вам потрібно.
    Аніс (Anason):
    Додається в соуси, в яких використовуються оливкова олія, гірчиця, оцет; в зелені салати; страви, приготовані на пару; відварені овочі (морква, картопля, гарбуз); деякі види кремів; пряний хліб; сухі тістечка; солоні крекери; бісквіти.
    Базилік (Fesleğen):
    Додається у всі овочеві страви з заправкою; м'ясні страви, супи, томатні соуси; страви з баранини і яловичини; рибні страви; різновиди зелених салатів; закуски; омлети.
    Білий перець (Beyaz biber):
    Запах білого перцю сильніше, ніж чорного. Може використовуватися у всіх стравах, де використовується чорний перець, особливо, в рибних, курячих і м'ясних стравах, що подаються з білим соусом; запіканках; омлет. Завдяки своїм кольором, білий перець при приготуванні світлих страв, не буде кидатися в очі.
    Гвоздика (Karanfil):
    Додається в варені і приготовані на пару морепродукти; в смажену яловичину (яловичина шпигуется перед приготуванням); в десерти (наприклад, десерт з айви). Можна використовувати для приготування відвареного холодного м'яса (засунути кілька бутонів гвоздики в цибулину при варінні), супів, дичини, птиці; у вигляді порошку додається в котлети; кекси; фруктові салати; пряний хліб; гаряче вино (Європа).
    Зелений перець горошком (Yeşil Tane Biber):
    порівняно з чорним перцем має більш гострим смаком. Використовується в гострих соусах, що подаються до м'ясних страв. В соусах цей перець використовується горошком (не мелють). Додається в меленому вигляді в деякі овочеві пюре; страви з м'яса; деякі холодні закуски. Надає смак і приємний аромат жирним м'ясних страв; ковбасам; деяким супів; соусам; салатів, а також різних солоним пісних страв.
    Далі буде...