Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Користувачі Всесвітньої павутини часто запитують, як є авокадо? Не разів мені доводилося чути щось типу «авокадо - це несмачно». Як правило, так говорять ті, хто не вміє правильно вибирати авокадо, або, як його ще називають, персею американську.
    Незрілий плід дійсно не принесе жодного задоволення. Як визначити незрілий плід? По-перше, він жорсткий, тоді як зрілий плід м'який на дотик. При легкому натиску відчуття таке, що під шкіркою сховалося вершкове масло. Зовні авокадо може мати темно-зелений колір. Найсмачніший плід майже чорний зовні і світло-зелений всередині.
    Отже, вибір зробили. Тепер поговоримо про те, як авокадо є. У жодному разі не їжте кісточку авокадо! Речовини, що містяться в ній, небезпечні для здоров'я людини і тварини. Вживання кісточки в їжу може призвести до серйозних ускладнень в органах травної системи, можлива алергія.
    Авокадо корисно вживати всім, особливо людям, страждаючим серцево-судинних захворювань. Вітаміни А і Е, які входять до складу авокадо, корисні для шкіри. А олеїнова кислота сприяє зменшенню вмісту холестерину в крові.
    М'якоть авокадо за смаком нагадує приємну масу з вершкового масла з зеленню. На мій смак, найніжніший авокадо з легким присмаком горіха. Але такі плоди трапляються далеко не завжди.
    Мені дуже подобається смак авокадо, але варто страви постояти - і воно набуває неприємного сірувато-коричневий відтінок, майже такий же, як у залежалого банана. Раніше я намагалася готувати страви з авокадо в останню чергу, прямо перед самою подачею до столу. Але це не завжди зручно. Траплялося, що гості на порозі, а я все ще на кухні. Я так не люблю. Хочеться, щоб до приходу гостей все було вже на столі.
    певний час я взагалі відмовилася від страв з авокадо. Але якось випадково мені захотілося заправити салат з креветок з авокадо соком лайма. Яке ж було моє здивування, коли і через 5, і через 40 хвилин авокадо не змінив колір. Пізніше я знайшла підтвердження - сік лимона або лайма дійсно не дає авокадо окислюватися.
    Авокадо - паличка-виручалочка для прихильників вегетаріанської кухні. Його додають в багато салати замість м'ясних виробів. Виявилося, що дуже смачний вегетаріанський салат «Олів'є». Замість м'яса і яєць використовуйте авокадо. А майонез приготуйте самостійно.
    Для цього візьміть соєве молоко (150 мл), соняшникова олія (300 мл), яблучний оцет (3 ст.л.), гірчицю (2 ст.л.), сироп агави (1 ст.л) можна замінити на 1 ч.л. цукру, сіль (1,5 ч.л). Молоко має бути холодним. Всі інгредієнти, крім соняшникової олії, треба помістити в міксер високої потужності. Поставити збивати. Дуже обережно і повільно ввести туди всі соняшникову олію. Не поспішайте, щоб масло ретельно змішалося. Збивайте до тих пір, поки не вийде маса консистенції густої сметани. Заправте цим салат майонезом «Олів'є з авокадо».
    Повірте, це дуже смачно! Я не є прихильницею вегетаріанської кухні, але мені дуже подобається цей салат без м'яса і яєць. Єдине, що хочу відзначити, - сироп агави досить дороге задоволення, але користь для здоров'я не виміряти грошима.
    Харчуйтеся з користю і задоволенням!
    Автор статті: Аліса Гришко