Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
відварити, очистити і замаринуйте у в'єтнамській заправці на 15 хвилин.
Тим часом відваріть 150 гр. фунчозы, охолодіть і наріжте. 120 г стручків квасолі відварити до напівготовності і охолодіть. В глибокому посуді змішайте фунчозу, квасоля та мариновані креветки, додайте 2 ст. ложки дрібно нарізаної зеленої цибулі, 2 ст. ложки в'єтнамської заправки. Ретельно перемішайте, прикрасьте зеленню і подавайте до столу.
9. Вегетаріанцям можна порекомендувати дуже простий, але смачний і пікантний салат з фунчозой і овочами. Відваріть, остудіть і наріжте 200 гр. фунчозы. 3 невеликі моркви і 1 свіжий огірок наріжте дрібною соломкою. Один солодкий перець - тонкими скибочками. Окремо приготуйте заправку. Для цього змішайте ½ чашки рисового оцту, 1 ч. ложку кунжутного масла, 1 ст. ложка соєвого соусу, 1 ст. ложку дрібно нарубаною кінзи, 1 подрібнений зубчик часнику. З'єднайте всі овочі і фунчозу в глибокому салатнику, додайте заправку, ретельно перемішайте і поставте в холодильник на годину. Готовий салат прикрасьте зеленню кінзи і петрушки.
10. З фунчозой можна приготувати смачний десерт! Відваріть 100 гр. фунчозы, додайте 1 ст. ложку будь-якого дезодорованої олії, змішаного з невеликою кількістю олії горіхового. Перемішайте, охолодіть. Наріжте кубиками 100 гр.любых твердих фруктів (яблук, ананасів, персиків і т.п.). В глибокій сковороді приготуйте сироп з ½ склянки цукру і 1 ст. ложки води. Коли цукор повністю розчиниться, додайте в сироп кубики фруктів і тушкуйте їх протягом 5 - 10 хвилин. Змішайте фунчозу з фруктами в сиропі і охолодіть. Перед подачею розкладіть по порційним салатникам, і посипте зверху дрібно порубаним смаженим мигдалем або волоськими горіхами.
Ще більше перевірених рецептів незмінно смачних і пікантних страв з фунчозы ви завжди зможете знайти на сторінках «Кулінарного Едему»!
Жалнін Дмитро