Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • шампіньйонів.
    Один свіжий огірок наріжте тонкими кружечками. Дрібно порубайте 1 зубчик часнику і кілька гілочок кропу, додайте 1 склянка йогурту або нежирної сметани, посоліть і ретельно перемішайте. Перед самою подачею додайте до соусу половину чайної ложки порошку гірчиці. Готовим соусом заправте шампіньйони і огірки. Подавайте до столу, прикрасивши гілочкою кропу. Цей ніжний і легкий салат чудово поєднується з келихом сухого білого вина!
    І в кінці нашого сьогоднішнього оповідання ми хотіли б порадувати вас незвичайним японським салатом з грибів. Три штуки грибів шиїтаке замочити в холодній воді на одну годину. Ретельно помийте і очистіть 4 шампіньйони і 5-6 штук будь-яких лісових грибів. Всі гриби обсушіть і наріжте тонкими смужками. У вокє або казані розігрійте 2 ст. ложки рапсового масла і швидко обсмажте гриби протягом 3-4 хвилин. Гриби повинні зберегти свою форму і залишитися злегка щільними! Додайте до обсмаженим грибів по одній столовій ложці соєвого соусу, кунжутного масла, води і лимонного соку. Заправте 2 ч.л. цукру і тушкуйте на середньому вогні протягом хвилини. Остудіть. Подавайте до столу в якості закуски, посипавши дуже дрібно порубаної зеленню кінзи.
    Звичайно ж, в рамках невеликої статті неможливо розповісти і сотої частки нескінченної кількості рецептів приготування грибних страв. Однак ми впевнені, що ваш досвід і фантазія, а також рецепти, почерпнуті на сторінках «Кулінарного едему», допоможуть вам не раз здивувати ваших гостей і порадувати ваших близьких незмінно смачними і ароматними стравами з грибів.
    Автор статті: Жалнін Дмитро