Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • ашлямфу. Заздалегідь підготуйте холодець з крохмалю. 50 г кукурудзяного або рисового крохмалю розведіть в 250 мл холодної води, закип'ятіть і вилийте в плоску посуд, змащену олією, поставте в холодильник до повного застигання. Застиглий холодець поріжте довгими смужками. Окремо приготуйте соус. У казані розігрійте 3 ст. ложки рослинної олії, обсмажте в ньому 2 дрібно нарізані цибулини, 1 головку часнику дрібно порізаної, 100-150 гр. джусая або стебел черемші, 2 солодких перці, порізані тонкою соломкою, і 3 помідори, порізані скибочками.
    Додайте сіль, гострий перець, ваші улюблені спеції. Обсмажуйте всі разом до напівготовності, потім залийте овочі двома склянками води, доведіть до кипіння і тушкуйте 10 хвилин. Зніміть з вогню й остудіть. Заздалегідь відваріть і остудіть локшину. В глибоку тарілку покладіть локшину, посипте її дрібно порубаним яйце, зварене круто, покладіть 2-3 смужки холодцю і залийте все холодним овочевим соусом. Подавайте холодним, додавши трохи оцту або соєвого соусу і посипавши зеленню кропу.
    Сьогодні ми змогли поділитися з вами лише невеликою частиною секретів приготування одного з найпопулярніших страв Середньої Азії - лагману. Ми щиро сподіваємося, що наші поради укупі з вашою фантазією і досвідом дозволять вам не раз порадувати себе і своїх близьких цим смачним і ароматним стравою. А на сторінках «Кулінарного Едему» ви завжди зможете знайти нові рецепти різних варіантів приготування лагману.
    Жалнін Дмитро