Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
походження взагалі, сир можна замінити будь-яким видом соєвого сиру або вегетаріанським чеддером, а бешамель приготувати на овочевому бульйоні або соєвому молоці.
10. У дітей, так і у багатьох дорослих, великим успіхом користується солодка лазіння. Візьміть 400 г консервованої вишні без сиропу, змішайте з 1 - 2 ст. л. дрібно порізаної мигдалю, 4 ст.л. цукру і 1 ч.л. кориці. Окремо збийте міксером до утворення однорідної маси 500 г сиру, 100 мл вершків, 1 ст. л. лимонного соку, 1 пакетик ванільного цукру і 50 гр. цукру. Форму для лазаньї змастіть вершковим маслом, викладіть шар пасти для лазаньї (відвареною до готовності та охолодженої!), шар сиру, шар ягід, повторюйте, поки не закінчиться начинка. Для такої лазаньї досить 3 - 4 шарів. Покладену таким чином лазанью, поставте в холодильник на годину - півтора. Подавайте, прикрасивши збитими вершками і посипати подрібненими горіхами.
Безумовно, в рамках невеликої статті, ми не змогли б описати і сотої частки нескінченного різноманітності рецептів і способів приготування такого популярного шедевра італійської та світової кухні, як лазіння. Однак ми впевнені, що ваш досвід і фантазія, а так само рецепти, почерпнуті на сторінках «Кулінарного едему», допоможуть вам не раз здивувати ваших гостей і порадувати ваших близьких як класичні, так і незвичайними варіантами цього блюда.
Текст: Дмитро Жалнин