Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Манну кашу багато хто з нас не люблять з дитинства, але я ж манну кашу - обожнюю! Можливо, тому, що мене завжди годували смачною манної каші без грудочок і з варенням. :)
Цей рецепт манної каші я дізналася від своєї бабусі і з задоволенням хочу поділитися ним з вами. Він відрізняється від загальноприйнятого, але в тому то його сила!
Прості інгредієнти для манної каші без грудочок:
* манна крупа - 6 чайних ложок
* молоко - 3/4 склянки
* вода - 1/4 склянки
* цукор - 2 столових ложки
* масло - невеликий шматочок
* сіль - на кінчику ножа
Простий рецепт манної каші без грудочок:
1. Беремо молоко, стакан і наливаємо 3/4 склянки молока. Доливаємо звичайної простої води. Виливаємо це справа в каструльку.
2. В ту ж каструльку ссыпаем манну крупу, цукор, додаємо сіль.
3. Ставимо каструлю на вогонь і не відходимо більше від плити взагалі - постійно помішуємо кашу столовою ложкою. Я беру книжечку - все-таки 10-15 хвилин стояти і заважати манну кашу, дивлячись в стінку - грустновато.
4. Як тільки каша закипить - відкладаємо книжку і дивимося на те, що вариться - манна каша без грудочок (і правильно, звідки їм узятися?) буде густіти прямо на очах.
5. Як правило, вистачає 5 хвилин після закипання (не забуваємо заважати кашку!), щоб каша загусла до потрібної консистенції.
6. Виливаємо кашу в тарілку, додаємо в серединку шматочок вершкового масла, за бажанням - ллємо варення (хоча я рекомендую на перший раз просто так спробувати, навіть без варення каша неймовірно смачне!).
От і все, власне. :) Всі продукти вказані з розрахунку на 1 порцію (до речі, наедаешься рівне: ні більше, не менше не треба).