Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Звичайна проблема працюючих жінок під час свят - підготовка до прийому гостей. Потрібно встигнути зробити безліч різноманітних справ, починаючи від приведення квартири у парадний вид кришталевої чистоти (ніяких іграшок домашніх улюбленців та дітей під ногами, ні пил, ні смітинки, ні кинутого на стільці халата) і закінчуючи власним святковим сукнею, макіяжем, зачіскою і манікюром.
адже потрібно ще підготувати святковий стіл. Тут супом і котлетами не обійтися. І де взяти час на все? На жаль, у добі лише двадцять чотири години.
Можна скоротити час прибирання - але тоді немає гарантії, що десь у кутку не залишиться сміття, яку обов'язково помітить прискіплива свекруха. Можна відмовитися від святкової зачіски і макіяжу - але це дуже прикро. А можна скоротити час приготування святкових страв. Просто за рахунок використання «швидких» рецептів. Подивимося, що можна зробити, не особливо займаючи час.
Перш ніж ви почнете читати рецепти, маленьке попередження: все, про чим розповідається нижче, готується аж ніяк не п'ять хвилин. Але - це на плиті. А ось вашого особистого часу займе мінімум.
Рулетики з курки
Куряче філе посолити, поперчити і дати постояти 2-3 години (у цей час можна займатися іншими стравами або прибиранням квартири). Потім розрізати, не дорезая до кінця, викласти на м'ясо консервовані ананаси або абрикоси, шматочок сиру і шматочок шинки. Філе скласти, обмотати ниткою і помістити в прогріту духовку на 30-40 хвилин. Коли рулетики охолонуть, нитку потрібно зняти.
Нарізується холодним, подається - посипаною дрібно нарізаною зеленню.
Салат з морепродуктів
Якщо у вас є час, то можна відварити креветки. При тимчасовому дефіциті краще використовувати консервованих кальмарів - кальмари у власному соку. Кальмари нарізаються (креветки різати не потрібно), перемішуються з нарізаним салатом. Як заправки - майонез з лимоном і сухарі. Все перемішати і готовий салат.
Риба запечена з сиром
Філе риби посолити, поперчити, збризнути лимонним соком і викласти на деко. На рибу викласти підсмажений до рум ’ яного кольору цибулю і натертого сиру. Деко помістити в прогріту духовку на 20-30 хвилин.
Печериці мариновані
Це блюдо потрібно готувати заздалегідь - за день-два до свята. Саме приготування займає зовсім небагато часу, просто потім потрібно почекати, поки гриби «дійдуть».
Печериці відварити, злити воду. Додати сіль, дрібно нарізані цибулю і часник, кріп, трохи оцту, перець (запашний горошок, для любителів - чорний перець), лавровий лист. Перемішати, залити водою і прокип'ятити протягом 5-10 хвилин. Воду злити. Залити гриби соняшниковим маслом і поставити в холодильник під гніт на добу.
Рибний рулет
1 кг рибного філе і 200 г сала пропустити через м ’ ясорубку, додати підсмажені до рум ’ яного кольору цибулю та моркву, 3 яйця, 300 г сухарів. Сіль і перець за смаком. Все ретельно перемішати і викласти в рукав для випічки. Рукав поміщається в прогріту духовку, додається склянку води. Запікається протягом 30 хвилин.
Печінковий рулет
Яловича (теляча, куряча, качина, гусяча) печінка відварюється і пропускається через м'ясорубку. Додається трохи води, в якій варилася печінка, розігріту до м'якості вершкове масло, сіль, перець - за смаком, все ретельно перемішується.
Печінка викладається на фольгу шаром 1-1,5 см. Варена морква обрізається або у формі рівного циліндра, або квадратним перетином і обертається вершковим маслом, укладається на печінку. За допомогою фольги формується рулет. Загорнутий у фольгу рулет поміщається на ніч у холодильник.
Для любителів - можна додавати в печінку обсмажений до рум ’ яного кольору цибулю, натерту і обсмажену морква. Замість вареної моркви у вершковому маслі, можна укласти в рулет мариновані огірочки.
М'ясне асорті
Зазвичай після приготування рулетів, нарізок та інших м'ясних делікатесів залишається деяка кількість м'яса. Шматочок свинини, скибочка яловичини, незатребуване куряче філе, колечко домашньої ковбаси. З усього цього можна приготувати відмінне гаряче блюдо по «швидкому» рецептом.
Всі шматочки (печінка, м'ясо, ковбаса - ковбаса порційними шматками, а м'ясо нарізується так само, як на бефстроганов) поміщаються в каструлю, додати трохи води, і доводять до кипіння. Нарізану кільцями цибулю і терта на крупній терці моркву обсмажуються до золотистого кольору, додаються в каструлю. За 5 хвилин до готовності додається 1-2 ложки томатного соусу і дрібно нарізана зелень. Подається з будь-яким гарніром - картопля, картопляне пюре, рис і так далі.
Приємного апетиту!
Автор: Софія Варган