Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
широко поширені шніцелі. Практично неможливо знайти такий ресторан, навіть ексклюзивний, де вам не запропонували б це досить прості блюдо.
Зазвичай шніцель готують з різного виду м'яса: курки, індички, телятини. Рідше пропонується рубаний шніцель і лише іноді вам можуть запропонувати шніцель з овочів. Отже, діємо за правилами.
Дуже важливо, яке м'ясо ви вживаєте. Для шніцелів краще всього підходить телятина - м'якоть задньої ноги або філе. А у птаха - грудна частина.
Розрізняються шніцелі також і за способом панірування. Класичні способи паризький (м'ясо обвалюють в борошні, потім в яйці, і смажать в гарячому маслі) та віденський (так само, тільки після яйця м'ясо також обвалюють і в сухарях, які для смаку і краси додають сум-сум, суху зелень і інші добавки).
Шніцелі відбивають молотком для м'яса і маринують у суміші лимонного соку часнику, солі і перцю. Пропорції підбирайте за власним смаком.
Поки м'ясо маринується, приготуйте панірування. Запаніруйте м'ясо.
Нагрійте у великій важкої сковороді масло. Воно повинно стати настільки гарячим, щоб кубик хліба обсмажувався в ньому миттєво. Обережно кладіть у олія паніровані шніцелі і смажте з обох боків до золотисто-коричневого кольору.
Після цього вийміть шніцелі з сковороди і обсушіть на паперовому рушник.
Слід зазначити, що ізраїльтяни обов'язково поливають шніцель соком свіжого лимона, тому до шніцелю завжди подають половинку лимона
Незвичайні способи паніровки
Обсипати продукт борошном, занурити в білий соус (суміш яйця з олією), посолити, запанірувати в сухарях. Притиснути панірування, потім знову занурити в соус і знову запанірувати.
оливкова олія додати лимонний сік, сіль, перець і збити вилкою. Запанірувати м'ясо в борошні, змочити приготованою сумішшю і знову запанірувати в борошні.
Дуже незвичайний смак дає змочування шніцелів сумішшю яйця з гірчицею і подальша панірування в дрібній житній цукровій крихті.
Автор статті: Світлана Морозова