Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Як вибрати якісні продукти для святкового банкету
    31 грудня на вашому столі має бути все саме свіжа і смачна. «Аіф» дізнався у експертів про новорічні стандарти якості, щоб зробити ваші бутерброди і салати максимально качественными.Красная ікра
    - На банку повинно бути написано не просто «ікра лососева», а від якої саме вона риби: горбуші, нерки, кети, форелі.
    - У списку інгредієнтів не повинно бути більше одного консервант. Важливо, щоб це був не уротропін (Е239) - він заборонений влітку 2010 р. Якщо консерванти відсутні, отже, має бути написано: «Ікра пастеризованная». Це нова методика знезараження, за якою баночки обробляють парою при +600.
    - Якщо в списку інгредієнтів ікри значаться яйця, молоко або желатин, значить, це штучний делікатес. Він буде виглядати як рівні червоні кульки без глазков-зародків, які насилу лопаються і мають різкий оселедцевий присмак.
    - Якщо виробник переборщив з рослинним маслом, під склом будуть видні жирні крапельки. Якщо заощадив, в банкебудет занадто багато розсолу. Ідеальні ікринки повинні бути одного розміру, цільними, без м'ятих бочков і щільно притискається одна до іншої.
    Крабові палички
    - Продукт на 25-45% складається з білого рибного фаршу «сурімі», все інше - крохмаль, яєчний білок, рослинне масло і жири. Крабовий смак йому надають підсилювачі смаку, колір - барвники.
    - Іноді риби в паличках взагалі немає, тому шукайте у складі слово «сурімі». Якщо не знайдете - значить, «делікатес» зроблений з соєвого білка або з крохмалю і штучних замінників.
    - Нарізаний пластинами продукт під назвою «Крабове м'ясо» - це ті ж палички.
    М'ясні делікатеси
    - Вибираючи ковбасу, шукайте ГОСТ та назва «Брауншвейгська», «Докторська», «Московська»... Написано «Докторська класична» або «Брауншвейгська особлива» - значить, виробник змінив гостовскую рецептуру, і ви можете дізнатися улюблений смак.
    - Якщо любите салямі, купуйте класичний сирокопчений варіант. Небезпека напівкопченої або варене-копченої салямі в тому, що у виробника є можливість експериментувати з її складом, замінюючи натуральне м'ясо крохмалем і іншими компонентами.
    - У сирокопченої ковбаси повинен бути зріз з гарним «малюнком» - фарш не сірий, а червонуватий, шматочки шпику розподілені рівномірно.
    Горошок
    - Зверніть увагу на дату виготовлення. Добре, якщо овоч законсервований під час збору врожаю - навесні або на початку літа. Якщо ж він загорнений восени або взимку, значить, виробник купив сухий горох, замочив його, таким чином позбавивши від зморшок, і перетворив у консервований.
    - У хороших консервів повинен бути простий склад: горох, вода, сіль і цукор. Ніякі консерванти для збереження такого товару не потрібні.
    - Вибирайте горошок з ГОСТом сорту «Люкс». Це ідеальні калібровані молоді горошинки. Трохи гірше вищого і першого сорту, а найгірші відносяться до столового - в таких банках можуть зустрічатися кормові зернятка коричневого кольору.
    Рибні закуски
    - Вибираючи в магазині солоного оселедця, віддавайте перевагу класичній бочкової рибку - цільною і непотрошеной. Вона сама натуральна. Очищене філе в пластикових або жерстяних банках завжди містить консерванти.
    - Якісна слабосолена сьомга має рожевий колір. Занадто яскравий продукт свідчить про те, що риби давали корм з барвниками, темний відтінок говорить про «aged» віці лосося, блідий - ознака того, що делікатес готували із замороженого м'яса. В останньому випадку сьомга буде пухкої і несмачною.
    - Купуючи копченості, шукайте інформацію про те, що продукт зроблено шляхом натурального копчення. Якщо в складі є «рідкий дим», значить, рибку просто занурили у коптильную рідина, потім висушили і відправили в продаж.
    Майонез
    - Вибирайте майонез жирно-стью не менше 70-80%. &Laquo;легкому» соусі рослинна олія замінюють водою, яку доводять до потрібної кондиції з допомогою хімії.
    - Якщо на тюбику намальовані оливки, а у складі лідирує соняшникова олія, значить, виробник злукавив і цінного соку оливи налив краплю. Ще гірше, якщо виробник взагалі забув уточнити, яке масло він використовував, - такий майонез може бути зроблений з шкідливого пальмової жиру.
    Автор: Юлія Дмитрієва