Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • У відповідь на питання заголовка напрошується рада - сісти на кефірну дієту. Однак рада не універсальний: домочадців на дієту не посадиш… Рада харчуватися в ресторані теж не всім підійде за дуже прозаїчним причин. Обмежитися бутербродами і продуктами швидкого приготування - не найкращий варіант для тих, хто намагається піклуватися про себе і своїх близьких…
    Отже, якщо перші три ради вам (як і мені не підходять, то продовжуємо роздумувати далі.
    Зізнаємося відразу, що якщо ми хочемо всю тиждень годувати своє сімейство домашніми, здоровими і смачними сніданками-обідами-полдниками-вечерями, зовсім не підходити до плити навряд чи вдасться. Але значно мінімізувати час, проведений біля плити, можна спробувати.
    1. Готування обіду, вечері і сніданку не починається на кухні і навіть не в продуктовому магазині. Воно починається у магазині побутової техніки, коли ми вибираємо холодильник. Гарний великий холодильник з морозильною камерою, і якщо пощастить, то й із зоною свіжості - вирішує багато проблем. І це не реклама, а спостереження звичайної домогосподарки.
    2. Шкода, але порожнім холодильником - ситий не будеш. Йдемо за продуктами. Обов'язково зі списком. Приділяємо увагу напівфабрикатів і продуктів, що не вимагає додаткової обробки. Сир і печиво, бутерброди і сік, млинці, які опинились пластівці з кефіром або молоком можуть стати повноцінним сніданком або полуднем для дитини і дорослого.
    3. Якщо немає довіри до покупних напівфабрикатів, можна витратити кілька годин у вихідний день на те, щоб самим накрутити фарш, напекти млинці, зробити пельмені. І - в морозилку. Заморозити можна і вже готові відбивні/котлети, щоб потім розігріти їх на плиті або в мікрохвильовій печі. А якщо влітку заготовили соління-варення, так зараз саме час - знадобиться.
    4. У неділю варимо суп. Бульйон в холодильнику відмінно простоїть пару/трійку днів, якщо планується використовувати довше - краще заморозити. Протягом тижня залишиться тільки закип'ятити і заварити макаронами, замороженими овочами, фрикадельками і так далі. Ура ВНД - веселим і спритним домогосподаркам! Можна зварити і відразу суп - головне, вибрати рецепт такого, який на наступний день стане тільки смачніше. Квасолевий, наприклад, цілком підійде.
    5. У неділю готуємо гарнір. Рис, гречку, навіть макарони цілком можна зварити заздалегідь. Вони чудово постоять пару днів у холодильнику. Обсмажити рис із замороженими овочами не займе багато часу. Просто погріти той же рис в мікрохвильовій печі, може бути, з ложкою вершкового масла.
    6. У неділю відварюємо овочі в мундирі. І компот.
    Пункти 4, 5, 6 виконуємо, ясна річ, наскільки плита дозволяє, і під улюблену музику.
    7. З понеділка по п'ятницю. Готуємо салати. Це швидко. Можна встигнути навіть на сніданок. Зі свіжих овочів. Трьом моркву, капусту, додаємо ложку олії - модного оливкової або звичайного рослинного. Може бути, відварюємо яйця/ смажимо омлет. Якщо вже дуже захочеться, то варимо вівсяну кашу. Розігріваємо суп, гарнір, котлети. Може бути, смажимо з готового вже фаршу.
    Час біля плити - не більше 30 хвилин в день!
    Автор: Єлизавета Меерова