Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Поради відомого кулінарного блогера Влада Піскунова
    До Нового року залишилося зовсім небагато. Якщо ви не належите до любителям робити все в останній момент, то пора подумати, які страви з'являться на вашому святковому столі. А допоможе вам у цьому відомий блогер, який прославився завдяки своїй любові до кулінарії, Влад Піскунов.
    Слава про талант шефа віртуального ресторану «Mangiare e Bere» рознеслася по всьому тематичним спільнот Рунета менш ніж за рік. Сьогодні кожен пост в його блозі читають 20-30 тис. осіб, включаючи більше 4 тисяч «офіційних» друзів.
    Крім блогу Влад віднедавна веде ще й власну кулінарну передачу на каналі «Кухня ТБ», і є автором самого апетитного покрокового конструктора домашньої їжі - «Все про те, як смачно їсти».
    Хочете здивувати своїх близьких і рідних шедеврами кулінарного мистецтва, а також дізнатися про тонкощі і секрети приготування найпопулярніших страв, тоді дотримуйтесь порад Влада Піскунова.
    «Аіф»: - Влад, а як ви ставитеся до традиції рік мавпи зустрічати з бананами в якості основного блюда, рік тигра - з м'ясом? Чи Не будуть цей раз доминоровать на столі капуста, листя кульбаби і зерносуміш?
    В.П.: - Я вихований у матеріалістичних традиціях, з гороскопами не знайомий. Нещодавно тільки дізнався, що майбутній рік - рік кролика. У мене вже 14 новий рік на столі буде гусак. Мені все одно, яким буде рік за східним календарем. У нас в сім'ї традиція: на Новий рік на столі обов'язково повинен бути смажений гусак. Потім вже, на 1-2 січня, можна приготувати і кролика.
    «Аіф»: - Ви завжди робите страви різноманітними?
    В.П.: - У мене стіл досить різноманітний. Я намагаюся протягом декількох місяців не готувати одне і те ж блюдо. Але на Новий рік у мене буде гусак, рибні закуски, холодець - все буде дуже традиційно - які-небудь морепродукти, швидше за все, устриці.
    «Аіф»: - Тоді, до традицій. Скажіть, що з компонентів можна додати до складу салату «Олів'є», якусь пікантність додати?
    В.П.: - Не треба нічого винаходити. Класичний рецепт салату «олів'є» притягнутий за вуха, але останні 5 років, будь-який глянсовий журнал вважає своїм обов'язком опублікувати традиційний рецепт цього салату. Не думаю, що треба копіювати його, але іноді можна додати трохи солоних каперсів, я періодично готую цю страву з ланспиком.
    Якщо довго тушкувати ніжки, то у вас вийде бульйон, який «зажелируется», його можна порізати і додати. Вважається, що це загальновідомий рецепт самого Люсьєна Олів'є. Є дані, що в ньому був присутній ланспик, додавалися каперси, загадкова заправка з сої кабуль. Я б рекомендував додати ці інгредієнти, а можна ще зробити домашній майонез.
    «Аіф»: - Влад, Вас складно здивувати в кулінарному плані?
    В.П.: - Мене легко здивувати: навіть коли просто бачу смачну їжу в ресторані, я дивуюся. Останнім часом в ресторанах у мене суцільні розчарування. Наші ресторатори, шеф-кухаря стали економити на всьому, поспішати, хоча є й приємні сюрпризи.
    «Аіф»: - Кому з кулінарних блогерів симпатизуєте? І що у вас за авторська програма, де її показують?
    В.П.: - Мені дуже подобається блог Сталика Ханкишиева, я вважаю, що це найкращий кулінарний блогери, який пише українською мовою. Детальна обробка матеріалів, якість подачі, фотографії - все чудово. Багато з його страв я особисто пробував, можу сказати, що це дуже смачно. Сталик теж не великий любитель ресторанів, тому ми з ним однодумці в цьому плані.
    Дуже цікавий блог Максима Сирникова, який пише про російську їжу. Він - єдина людина в Росії, який так глибоко зайнявся вивченням істинно російської їжі, яку готували їли в російських селах, різних регіонів. Це чистий, очищена їжа, без втручання французької кухні, впливу південних кулінарних традицій.
    Влітку я зняв серію кулінарних програм для каналу «Кухня ТБ» - супутниковий канал, який спеціалізується на кулінарні рецепти. Зараз іноді мене запрошують на канал «Домашній» в якості гостя до Рожкову Ігорю, Олексію Зіміну, знімався на каналі «Телекафе», зараз зняв самостійно кулінарний ролик. У ролику готував свою коронну страву - баранячі котлети в ароматній хрумкої скоринки з м'яти, часнику і пармезану.
    «Аіф»: - На вулиці мороз і хочеться зігрітися. Скажіть а чи можна варити глінтвейн з білого вина? і як зробити новорічний безалкогольний глінтвейн для дітей, просто сік підігріти?
    В.П.: - Традиційно глінтвейн готується з червоного вина. Хоча якщо «переганяти» вино, то краще використовувати біле вино. Я не пробував глінтвейн з білого вина.
    Безалкогольний глінтвейн можна робити дуже просто. Треба взяти червоний компот. Нагріти додати туди ті ж самі компоненти, які входять в глінтвейн: паличку кориці, гвоздику, половину апельсина, маленький шматочок імбиру. Вийде відмінний глінтвейн, діти будуть пити з задоволенням, долучаючись до поганим звичкам.
    «Аіф»: - Влад...ви правда варили суп з черепашки?
    В.П.: - Це реальна історія, все відбувалося в 1991 році, коли все зникло з прилавків магазинів, купити було нічого неможливо. Ціни різко зросли. На прилавках почали з'являтися продукти. Один з моїх друзів виявив, що скрізь ціни зросли. А уряд забуло про зоомагазини, там ще залишилися старі ціни. Черепахи не коштували практично нічого, а це виявився цінний продукт: з них можна було варити суп, з панцира можна було робити попільниці. Правда, закінчилися черепашки дуже швидко, довелося перейти до традиційного харчування. Я вважаю, що черепашка нічим не відрізняється від курки.
    «Аіф»: - Що з гарячих страв, м'ясних і рибних можна приготувати на новорічний стіл?
    В.П.: - Треба заощадити грошей і витрачати їх на гарну рибу, наприклад, тюрбо (велика плоска риба, типу камбали). Викласти рибу на деко, змащене маслом і запекти в духовці 20 хвилин. Зробити для неї середземноморський соус: оливкова олія, лимонний сік, дрібно посічену часник і зелень. Подати на стіл. Гарну рибу і м'ясо не треба сильно мучити кулінарією, вигадувати рецептів. Якби довелося відкрити заклад, я би зробив так, щоб чоловік зайшов, увидл гарне м'ясо, рибу і сказав: «Мені сподобався цей шматочок, приготуйте, будь ласка!»
    «Аіф»: - Спасибі величезне. Чи є у вас побажання для наших читачів?
    В.П.: - Я хочу привітати всіх наступаючим Новим роком! Хочеться, щоб наступний рік був значно краще попередніх, щоб були щасливі моменти, супроводжувала удача, було гарне здоров'я, апетит, радість. Щиро бажаю всім цих моментів! до новорічного столу, я вважаю, що він повинен бути досить простий, приготований з найкращих продуктів. Головне - щоб була дружна компанія за столом.