Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Перлова каша - одна з улюблених каш, як дітей, так і дорослих. В основному перловку кладуть у розсольник, де її майже зовсім не видно й не відчувається смаку крупи. Кашу з цієї крупи варять дуже рідко, і виходить вона несмачна і в основному не їстівна. Однак адже перлова крупа багата білком і на клейковину, що його містить, а мало готують страви з перловки тому, що мало людей знають, як правильно варити перловку. Адже від способу приготування перловки залежить її смак. Давайте розглянемо, як правильно варити перловку.
Існує один рецепт, яким користувалися ще наші предки, вони запозичили його у карелів, комі де в 12-13 столітті. Один з найголовніших його нюансів полягає в тому, що перлову крупу потрібно замочувати в холодній воді годин за 10 або 12 до приготування. Крім того, потрібно замочувати в правильних пропорціях, а точніше один стакан перлової крупи і один літр води. Після того, як минуло 10-12 годин, потрібно взяти два літри молока, всипати крупу і кип'ятити приблизно 5 хвилин, не закриваючи кришкою каструлю. Далі можливо належить для когось і дуже складна процедура, а саме: беремо каструлю з молоком і ставимо на парову лазню, при цьому не забуваємо накрити молоко кришкою й варимо перлову кашу 6 годин. Всі ці процедури сприяють тому, що каша не підгорить в молоці, не пристане на дно каструлі, молоко не втече і каша вийде дуже смачною і багатою на білки і вітаміни. Заправляють кашу вершками і вершковим (а не якимось іншим) маслом. При цьому способі приготування перловки, каша виходить ніжна, приємна на смак і як би тане в роті.
Існують і інші способи, як правильно варити перловку та як це зробити її смачною як для дорослих, так і для дітей. Дуже смачна перловка з грибами. Для приготування такої каші необхідно взяти неповний склянку крупи, приблизно 10 штук маслюків, 1 штучку лука, ну і обов'язково вершкового масла. Спочатку швиденько чистимо гриби і варимо їх, потім нарізаємо маслюки і смажимо на вершковому маслі. Не забуваємо додати гриби зелень і перець. Перловку замочуємо у воді, а потім варити до готовності (1 година). Коли вона звариться, промити водою і даємо їй стекти. Обсмажуємо цибулю і додаємо його разом з грибами в кашу.
Крім того, всім варто знати, що перлова каша допомагає зняти втому, додає організму заряд протеїнів, допомагає стабілізувати тиск і травлення.