Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
З настанням літа в життя багатьох людей приходить безліч клопоту пов'язаних із заготівлею взапас овочів, фруктів і ягід. Варто зауважити, що ця процедура займає величезну кількість нашого дорогоцінного часу, сил і фінансів. Адже крім всіх цих вітамінізованих продуктів ми змушені у великих кількостях купувати цукор і прянощі.
А вже про те, що наш будинок перетворюється в міні консервний завод і говорити не доводиться, всім і так знайома ця обстановка. Звичайно ж, нам хочеться взимку скуштувати плоди літа. Однак смак консервованих фруктів і овочів кардинально відрізняється від свіжих.
Тому ми все частіше замислюємося над тим, як спростити цю задачу і головне зберегти літній урожай в більш-менш цілісному стані. Для цих цілей нам пропонується скористатися дуже простим способом - заморожуванням овочів і фруктів. Такий варіант заготовки виявився найпростішим і найбільш корисним. На сьогоднішній день заморожуванням користуються все більше людей, позбавляючи себе від болісних праць.
Ягоди, фрукти і овочі можна заморожувати у себе вдома у власному холодильнику. Нове покоління цієї побутової техніки вже передбачає суху заморозку, тому практично кожен може собі це дозволити. Тим більше що морозильна камера здатна замінити комору з безліччю банок. А це, погодьтеся великий плюс!
Відміну морозильних камер
Варто торкнутися особливостей наших холодильників. На що вони здатні? Існують холодильники зі спеціальним режимом суперзаморожування овочів і фруктів у великих обсягах. Зазвичай це підтверджується наявністю кнопки "s” або "super”. Якщо ваш холодильник не відрізняється такою особливістю, значить, доведеться класти продукти поетапно невеликими порціями. У цьому немає нічого страшного, просто необхідно дотримуватися правильної технології заморозки. Інакше, якщо завантажити в морозильну камеру без режиму "s” одночасно велику кількість овочів і фруктів, то весь процес заморозки буде дуже повільним. А це означає, що соку з фруктів і овочів створяться крижані кристали, які стануть набагато більше клітин.
Стінки клітин у такому випадку обов'язково пошкодяться, і ми отримаємо зовсім інший результат - безформну масу. А коли почнемо розморожувати, виявимо витікання соку, відповідно з ним изчезнут всі вітаміни. Щоб цього не сталося з вашими продуктами, давайте дотримуватися рекомендацій. Наше завдання - якнайшвидше забезпечити заморожування овочів і фруктів.
Корисні властивості заморожених продуктів
Заморожені «вітаміни» при правильній заморожування надовго зберігають свої корисні властивості і здатні забезпечити хорошу підтримку в зимовий період, коли вона так необхідна нашому організму. А консервовані продукти у свою чергу не можуть нам цього забезпечити, оскільки містять більше шкідливих речовин, ніж полезных.Итак, давайте поговоримо про те, як правильно заморозити наші вітамінні продукти, щоб вони не втратили своєї натуральності (колір, смак, запах).
Посуд
Варто заздалегідь приготувати необхідну кількість пластикових контейнерів з кришками, призначених для морозильних камер. Дана посуд на відміну від пакетиків вбереже ваші ягідки і овочі від різних небажаних зіткнень з іншими продуктами.
Як заморожувати фрукти
Для кожного продукту існує своя технологія заморозки.
Ягоди (малина, смородина, аґрус, вишня, суниця, полуниця) слід промити, трохи просушити і потім розкласти на плоску тару. Поставити в морозильну камеру і після заморозки висипати в контейнер.
Фрукти з кісточками (абрикоси, сливи) перед заморожуванням слід розрізати навпіл і вийняти кісточки. Потім розкласти на піднос і заморозити. Після цього як зазвичай пересипати в контейнер.
Фрукти (груші, яблука), з яких зазвичай роблять сушіння або повидло, можна приготувати інакше. Нарізати невеликими шматочками без кісточок. Трохи підморозити на тарілці, потім перекласти в каструлю і залити цукровим сиропом із розрахунку: ¾ скл. цукру на 1 ст. води кімнатної температури. Закрити кришкою і поставити в морозильну камеру.
Джерело: http://www.vkyysno.ru/polesnie_coveti/polesnie_coveti2/2437-samorozenie-frukti-i-jagodi.html