Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Так, з огірком. Огірок практично повністю складається з води і світлий, свіжий смак, який легко сприймає своїх сусідів по тарілці. Магія цього салату в тому, що він дивує. Різні текстури, яскраві кольори, соковитість. Все це зв'язується воєдино і знаходить гармонію під терпким ванільним сиропом з легким ароматом лимону.
    Фруктовий салат з огірком
    2 зелених кислі яблука
    1 гроно зеленого винограду
    1 невеликий огірок
    2 апельсини
    сік і цедра половини лимона
    цукор
    стручок ванілі
    Відразу ж нагадаю, що вибір фруктів залежить виключно від вас, я лише привожу власний досвід. Також, якщо вам не вдалося знайти ваніль в стручках, можете виключити її з рецепту. Або замінити свіжої м'яти або корицею, наприклад, і використовувати в салаті різні види яблук і груш. Чому немає?
    Почнемо з простого. Невелику каструлю наповніть цукром і водою в пропорції 1 до 2. Поставте на середній вогонь і нагрівайте, поки цукор повністю не розчиниться.
    Розріжте стручок ванілі уздовж навпіл. Выскребите одним сміливим рухом ножа насіння і додати їх разом зі стручком в каструлю. Додайте і цедру лимона, потім доведіть цукровий сироп до кипіння на сильному вогні.
    Выпаривайте до бажаної густини, однак, слід пам'ятати, що з певного моменту сироп перетворюється в карамель. Додайте сік половини лимона, зніміть з вогню і відставте остигати.
    найскладніше позаду. Тепер залишилося помити фрукти та овочі, зняти сік з гілки, скласти їх у миску. Туди ж додати очищені від шкірки і нарізаний кубиками огірок.
    За допомогою гострого ножа очистіть апельсини, Потім, маленьким ножем виріжте сегменти. Це набагато легше, ніж здається. Ми повинні отримати часточки, але без білій мембрани. Додайте їх в миску.
    Якщо ви думаєте, що нарізка яблук займе у вас багато часу, то підготуйте другу половину використаного нами лимона. Соком можна збризнути нарізані яблука, щоб вони не потемніли. Я рекомендую додавати їх в останню чергу.
    Фруктовий салат слід заправити повністю холодним сиропом. І відразу подавати.
    Фото і рецепт: Петро Голавский