Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • За цим красивим і загадковим італійським словом (caprese) ховається проста закуска з помідор, моцарелли і базиліка, приправлена оливковою олією. Червоно-біло-зелене поєднання кольорів, що символізує італійський прапор, надає страві певну популярність. Я приготувала капрезе на пікніку. Тарілка цієї закуски збирається в лічені хвилини.
    Игредиенты:
    * моцарела - 1 кульку в розсолі (125 г);
    * великий стиглий м'ясистий помідор - 1 шт;
    * базилік - кілька листочків;
    * оливкова олія extra vergine - 1,5 столові ложки;
    * сіль, перець - за смаком;
    * рукола - 1 жменя.
    Помідор розрізати навпіл, видалити серцевину в районі плодоніжки і нарізати тонкими напівкруглими часточками. Моцареллу нарізати скибочками розміром трохи менше, ніж помідор.
    На тарілку по колу поперемінно викласти скибочки помідорів і моцарелли. Посолити і поперчити. Прикрасити листочками базиліка. Збризнути олією. У центр тарілки покласти листя руколи.
    Фото і рецепт: Господиня