Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Я в пошуках нових легких салатів, щоб без майонезу, готувався швидко і при всьому при цьому був ситним. І такі салати є. Сьогодні один з них - салат з яловичиною і огірками.
Додавання до яловичини кисленькой заправки надає салату якийсь східний наліт, а насіння кунжуту надають оригінальність, і, звичайно, крапелька соусу табаско, так як я люблю гостре.
до Речі, багато різних рецептів ви знайдете на http://pokushay.org/
Итак, нам знадобляться:
* 4 тонкі шматочки філе яловичини (всього близько 300 грамів)
* 50 г консервованої кукурудзи
* 1 великий свіжий огірок
* половинку цибулини
* 2 десертні ложки яблучного оцту
* соусу табаско (або будь-який інший гострий соус)
* 2 ложки оливкової олії
* 2 ложки насіння кунжуту
Філе яловичини солимо й викладаємо на попередньо сильно розігріту сковороду, обсмажуємо з двох боків до готовності за вашим смаком. (Якщо вам подобається сильно засмажене м'ясо, смажите довше, якщо подобається більше ніжне - кілька хвилин достатньо). Даємо м'яса охолонути, ріжемо смужками.
Чистимо і дрібно ріжемо цибулю. Чистимо й ріжемо огірок навпіл, а потім тонкими пластинками. Викладаємо яловичину, цибуля, огірки і солодку кукурудзу в салатницю.
Змішуємо оцет, оливкове масло і гострий соус. (Краще зробити це в ємності, яку можна закрити і потім збовтати, наприклад, у маленькій пляшечці).
Поливаємо салат соусом, посипаємо кунжутним насінням, якщо потрібно - солимо.
Подаємо салат, коли яловичина ще тепла, так для літа це може стати повноцінним легкою вечерею. Якщо ж теплі салати вам не подобаються, можна остудити в холодильнику.
Час приготування - 15 хвилин.