Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Я в пошуках нових легких салатів, щоб без майонезу, готувався швидко і при всьому при цьому був ситним. І такі салати є. Сьогодні один з них - салат з яловичиною і огірками.
    Додавання до яловичини кисленькой заправки надає салату якийсь східний наліт, а насіння кунжуту надають оригінальність, і, звичайно, крапелька соусу табаско, так як я люблю гостре.
    до Речі, багато різних рецептів ви знайдете на http://pokushay.org/
    Итак, нам знадобляться:
    * 4 тонкі шматочки філе яловичини (всього близько 300 грамів)
    * 50 г консервованої кукурудзи
    * 1 великий свіжий огірок
    * половинку цибулини
    * 2 десертні ложки яблучного оцту
    * соусу табаско (або будь-який інший гострий соус)
    * 2 ложки оливкової олії
    * 2 ложки насіння кунжуту
    Філе яловичини солимо й викладаємо на попередньо сильно розігріту сковороду, обсмажуємо з двох боків до готовності за вашим смаком. (Якщо вам подобається сильно засмажене м'ясо, смажите довше, якщо подобається більше ніжне - кілька хвилин достатньо). Даємо м'яса охолонути, ріжемо смужками.
    Чистимо і дрібно ріжемо цибулю. Чистимо й ріжемо огірок навпіл, а потім тонкими пластинками. Викладаємо яловичину, цибуля, огірки і солодку кукурудзу в салатницю.
    Змішуємо оцет, оливкове масло і гострий соус. (Краще зробити це в ємності, яку можна закрити і потім збовтати, наприклад, у маленькій пляшечці).
    Поливаємо салат соусом, посипаємо кунжутним насінням, якщо потрібно - солимо.
    Подаємо салат, коли яловичина ще тепла, так для літа це може стати повноцінним легкою вечерею. Якщо ж теплі салати вам не подобаються, можна остудити в холодильнику.
    Час приготування - 15 хвилин.