Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Насправді нічого особливо мексиканського в цьому салаті немає, окрім, мабуть, присутності авокадо, яке вже досить прижилася на наших кухнях, особливо в поєднанні з креветками. Просто ми з друзями весь час замовляємо цей салат в мексиканській ресторанчику, тому вирішила розповісти вам про нього.
Інгредієнти:
розморожені чищені креветки - 500 гр;
салат айсберг - 1/2 головки;
помідори - 3 шт (невеликих);
авокадо - 1 шт;
лимон - 1 шт;
оливкова олія - 4 ст.л.;
гірчиця - 1 ч.л.;
сир (у мене чеддер) - 300 гр;
сіль, перець чорний мелений.
Моєму листя айсберга і даємо їм посохнуть, щоб вода не потрапила. Потім нарізати тонкою соломкою. Відправляємо в миску.
Авокадо ріжемо по кістці, потім повертаємо одну половинку під 90 градусів щодо інший і розділяємо. Виймаємо кісточку і зрізуємо ножиком шкірку.
Ріжемо дрібним кубиком. Відразу ж на дошці збризкуємо сік половини лимона, щоб м'якоть авокадо не потемніла. Відправляємо до айсбергу.
Помідори нарізати теж дрібним кубиком. Змішуємо овочі в мисці, солимо.
Робимо заправку: у мисочку наливаємо оливкова олія, додаємо сік другої половинки лимона, перчимо (приблизно 1 ч.л. без гірки), додаємо гірчицю і розмішуємо вилкою до однорідності.
Перемішуємо овочі з креветками, заправляємо соусом і знову перемішуємо.
Сир натерти на дрібній терці. Посипаємо зверху салат. Можна подавати так.
Я розкладаю за порційним тарілках акуратно, двома ложками.
З'їсти його потрібно в цей же день, бажано відразу, тому що він дуже швидко "попливе".
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга