Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Практичний, зручний, швидкий і смачний салат. Практичний - тому що не потрібно готувати маринад для лука, його замінює огірковий розсіл, який ми зазвичай виливаємо. Зручний і швидкий - тому що всі продукти для салату є під рукою, і нарізаються досить крупно. Заправка до салату подається окремо, і кожен може вибрати те, що подобається - домашній майонез, рослинне масло, сметану, і тому салат просто не може бути несмачним.
    Кількісний склад продуктів приводити не буду. Беріть в рівних пропорціях або згідно своїх смакових переваг. Робіть салат “на око”.
    Інгредієнти для картопляного салату:
    картопля;
    ріпчасту цибулю;
    мариновані огірки (розсіл не виливайте);
    солодкий болгарський перець;
    цибуля-порей або зелену цибулю;
    сіль;
    мелений чорний перець;
    для заправки:
    рослинна олія, сметана, майонез - на вибір.
    Щоб салат не перетворився в кашу, вибирайте картопля з невеликим вмістом крохмалю (не розсипчастих сортів). Відварити його можна на пару, в мундирі, з додаванням у воду лаврового листа і перцю-горошку.
    Або як звичайно - у підсоленій воді. Картоплі дайте охолонути до кімнатної температури, наріжте довгою соломкою. Якщо використовувати гарячу картоплю, смак салату різко погіршиться.
    Поки вариться картоплю наріжте цибулю кільцями. Злегка його розітріть руками, щоб став м'якше, покладіть в глибокий посуд. Залийте розсолом від маринованих огірків, залиште на півгодини.
    Мариновані огірки нарізуйте довільно - кубиками або брусками. Якщо шкірка тверда, її краще зрізати.
    Солодкий перець очистити від насіння, наріжте довгими смужками.
    Маринад після лука злийте в окремий посуд. Всі інгредієнти салату акуратно змішайте, підсоліть за смаком, приправте меленим перцем.
    Готовий німецький салат з картоплею прикрасьте кільцями цибулі-порею або зеленою цибулею і подавайте до столу.
    Окремо приготуйте соусники з майонезом і сметаною. У залишився після лука маринад додайте запашне рослинна олія, щіпка меленого перцю - вийде смачна заправка для салату, яку теж подайте в окремому соуснику.
    Фото і рецепт: Sangina