Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Той самий новорічний "тазик" олів'є. Вважаю, рідкісний стіл обійдеться без нього в свято. Не люблю хвалитися, але всі мої друзі дуже люблять цей рецепт і завжди питають, як я його роблю. Начебто - що тут може бути такого особливого? Але є кілька нюансів, якими я з задоволенням поділюся з вами.
Інгредієнти:
філе курячої грудки - 1 або 2-х маленьких;
картопля - 6-7 середніх картоплин;
морква - 2 шт;
цибуля - 1 шт;
яйця - 4 шт;
мариновані корнішони - 1 невелика банка;
консервований горошок - 1 банка;
сметана - 250 мл;
лимонний сік - 1 ст.л.;
гірчиця - 1/2 ч.л.;
цукор - 1 ч.л. без гірки;
майонез;
сіль, перець.
Заздалегідь зваріть овочі і яйця. Обов'язково солимо овочі в процесі варіння. (До речі, моркву і картоплю я всегад варю разом).
Потім гарненько остудіть. Теплу картоплю не можна різати в салат, вона склеїться.
Я варю напередодні увечері і за ніч все чудово охолоне.
Секретик раз - курку ми будемо смажити, а не варити.
Куряче філе ріжемо на шматочки завтовшки 0,5 см.
Солимо й перчимо кожну скибочку.
Смажимо на розігрітій сковороді з олією за 2 хвилини з кожного боку. Коли ви бачите, що курка побіліла наполовину своєї товщини, саме час перевертати.
Готову куру кладемо на тарілку, щоб швидше остигала і смажимо наступну партію м'яса.
Тим часом чистимо овочі і дрібним кубиком нарізаємо в велику миску.
Також чинимо з яйцями.
Охолоджене куряче філе ріжемо туди ж, теж кубиком.
Секретик два - сік, що залишиться після м'яса на тарілці виливаємо на порізані інгредієнти.
Секретик три - використовуємо мариновані огірки, а не солоні. Отже ріжемо корнішончики дрібно і теж в салат.
Попередньо перемішаємо.
Дуже дрібно нарізаємо цибулину і відправляємо в миску, знову перемішуємо.
Знову секретик! Ця заправлення творить зі смаком салату чудеса! Спробувавши раз, не відмовиться від неї.
В сметану витискаємо "попку" лимона (через долоню, щоб без кісток), вийде приблизно 1 ст.л. Туди ж гірчицю і цукор. Ретельно перемішуємо і відправляємо в салат. Інше "добиваємо" майонезом.
Я не пишу - скільки майонезу, тому що все буде залежати від "вологості" використовуваних продуктів. Можу сказати одне - майонезу потрібно багато. Салат повинен бути соковитим. Перемішаємо.
Останній штрих - всипаємо горошок і акуратно перемішуємо знизу вгору, щоб не роздавити горошинки.
Пробуємо на сіль. Я досаливаю рідко, бо всі інгредієнти були посолены.
Викладаємо в салатник. Інше в контейнер і в холодильник. Але далеко не забирайте - скоро вам доведеться покласти в салатник добавки.На наступний день я готова його є нескінченно!
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна