Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    філе оселедця "Матьє" - 2 упаковки (4 невеликих оселедця);
    цибуля - 1 шт;
    картопля - 3 середніх шт;
    яйця - 4 шт;
    буряк - 4 невеликих шт;
    майонез - приблизно 400 мл.
    Відварюємо картоплю і буряк в підсоленій воді до готовності (у різних каструлях). Варимо яйця. Дати охолонути.
    Нарізаємо оселедець дрібним кубиком і викладаємо на дно салатника.Выбор оселедця саме "Матьє" пояснюється смаковими якостями.
    Навіть я, шалений прихильник всього натурального, змушена була погодитися, що ця оселедець у даному салаті набагато смачніше, ніж проста, нами очищена (хоча на стіл, "під горілочку" я завжди купую звичайну і сама чищу).
    Наступний шар - дуже дрібно порізану цибулю. Лучок повинен "лежати" з оселедцем - вони дуже добре поєднуються. Рясно змащуємо майонезом.
    Далі трьом на дрібній тертці картоплю, викладаємо на майонез. Потім трьох білки яєць, теж на дрібній терці, і викладаємо на картоплю. Знову майонез, не шкодуємо.
    Потім трьох буряк, тепер вже на крупній терці (досвідченим шляхом доведено, що так смачніше). Викладаємо шаром. Знову майонез. Як ви вже здогадалися - рясно.
    І останній штрих - трьом жовтки на дрібній терці і прикрашаємо "шубу".Оставляем півгодини постояти на столі, а потім прибираємо на ніч у холодильник.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна