Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Як м'ясоїд, я не маю надії на поправку. Я ставлюся до Великого посту, як до можливості відкрити для себе нові горизонти в кулінарії. Я впевнений, що багатьом пісна їжа здається сіркою, блідою і позбавленою смаку. До недавніх пір я і сам був введений в оману.
    Харчування в пост відрізняється стриманістю, але дає простір для кулінарної фантазії. Рослинна їжа, багата вітамінами і рослинні волокна, і допомагає висновку шкідливих речовин з організму. Я хочу розповісти вам, наскільки цікавою може бути їжа без тваринного білка.
    Рецептів пісних салатів існує безліч, і вони можуть бути різним цілям. Легкі і яскраві, з свіжих хрустких овочів освіжають та збуджують апетит. Теплі салати можуть бути настільки ситними, що зійдуть за повноцінний обід.
    Салат з печеною буряка
    Перший пісний рецепт, яким я хочу з вами поділитися, заснований на буряках. Не всі її люблять, але в такому вигляді багатьом вона може сподобатися.
    Салат з печеною буряка готується дуже просто. Буряк потрібно запекти в фользі при температурі 180°C, до м'якості. Це можна зробити заздалегідь і зберігати буряк в холодильнику кілька днів.
    Для салату тонко нарізати цибулю, червоний або ріпчаста. Для заправки змішайте чайну ложку негострий гірчиці з дрібкою цукру, солі й чорного перцю. Додайте винний оцет або лимонний сік і оливкове масло. Пробуйте по ходу справи, маючи на увазі, що буряк досить солодкий. Залийте заправкою цибулю і трохи пам'ятаєте його.
    З допомогою столового ножа очистіть буряк від шкірки. Це повинно бути досить легко. Наріжте коренеплід довільним чином і додайте до цибулі. Добре перемішайте, щоб кожен шматочок буряка отримав свою частку заправки. При бажанні, злегка обсмажте на сковороді кедрові горіхи і посипте ними салат.
    Салат з моркви
    Яскраві кольори і смаки відрізняють також і поєднання свіжого огірка та моркви. За допомогою звичайної овочечистка можна надати звичним овочів нову сутність. Салат з моркви, на відміну від попереднього, готується за хвилини.
    Тонко нарізати цибулю і залийте його лимонним соком. Очистіть огірок і моркву від шкірки. Потім, продовжуйте «зчищати» овощечисткой м'якоть. Коли від огірка залишиться одна серцевина, можна зупинитися. Серцевину моркви можна використовувати.
    Змішайте овочі в одній миску, додайте оливкової олії і трохи соєвого соусу. Додайте дрібно порубану зелень кінзи. У вас вийде неймовірно свіжий, хрусткий салат, який підбадьорить і наситить.
    Салат з огірка і авокадо
    Салат з огірка і авокадо - ще одна знахідка, якої мені хочеться поділитися. Сам він не впорається з дійсно відчутним голодом, але відмінно освіжить смакову палітру перед основним блюдом.
    Відразу приготуйте заправку. Для цього змішайте лимонний сік і оливкове масло, приправте сіллю і перцем.
    Очистіть огірок від шкірки, іноді вона може бути гіркою. Розріжте авокадо навпіл, вийміть кісточку, за допомогою ложки відокремте м'якоть від шкірки. Або зріжте шкірку ножем.
    Наріжте кубиками огірки та авокадо, додайте до заправки. Дрібно порубайте зелень кінзи, петрушки або зеленого лука, або все разом, і додайте до салату.
    Я переконаний, що ці три салату добре ілюструють багатогранність пісної їжі. Спробуйте ці рецепти, змініть їх за своїм смаком, подумайте свої поєднання.
    Якщо ви дотримуєтеся пост, я закликаю вас поставитися до з'явилися обмежень в їжі як до можливості пізнати і спробувати щось нове.
    Фото і рецепт: Петро Голавский