Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Весна - час насолоди салатами. Ось тільки не хочеться використовувати при їх заправки калорійні продукти, адже залишатися стрункою і красивою основний девіз багатьох жінок. Щоб уникнути зайвої ваги, сайт Пліткарка пропонує шість рецептів легенів заправок для салатів «light».
    Апельсинове насолоду
    Навіщо нам майонези, якщо є більш «тонкі» за смаковими якостями заправки, як наприклад апельсиновий мікс?! Приготувати його дуже просто. Необхідно взяти один апельсин, вичавити сік і додати в нього стільки ж г знежиреного йогурту. Приправимо ще сіллю, перцем і цукром за смаком і відправимо в міксер для збиття. Готово!
    Розмаринове диво
    Для цієї заправки основним інгредієнтом стане, як ти здогадалася - розмарин. Всього 10 його голок, один зубчик тертого часнику, 2 столові ложки лимонного соку і 125 мл овочевого бульйону. Все добре перемішуємо, приправляємо на смак сіллю і перцем.
    Томатна принадність
    Беремо помідор і цибулину, нарізати кубиками. В отриману суміш додаємо 1 ст. ложку оливкової олії та 2 ст.ложки білого вина і легкими рухами рук збиваємо віночком. Просто чарівно смачно!
    Чудова гірчинка
    Приготуй для цієї заправки будь-який овочевий бульйон і розведи в ньому (досить 125 мл) 2 чайні ложки гірчиці із зернами. Потім, додай трішки оцту бальзаміко та оливкової олії. Перець і сіль за смаком.
    Кроповий крем
    Знадобиться один пучок кропу, який необхідно добре подрібнити, 100 г дієтичного йогурту, 1 ст.л. ложка яблучного оцту, сіль, перець і цукор за смаком. Всі інгредієнти поміщаємо в міксер і ретельно перемішуємо.
    Весняна зелень
    дрібно Нарізаємо цибулю і базилік, поливаємо соком одного лимона і 125 мл оливкової олії, перемішуємо. Можна заправляти салат.
    Кілька корисних порад
    1.Замени в своїх улюблених салатах грінки на проростки пшениці. Таким чином, ти отримаєш максимум вітамінів і мікроелементів, які забезпечать тобі здоров'я і красу.
    2.Чтобы під рукою завжди було все необхідне для салату і твого здоров'я, спробуй виростити проростки пшениці і кресс-салат самої. Головне, виклади їх між шарами марлі, добре полів водою і постав в сонячному місці. Після 4-х днів повинні з'явиться паростки. Корисна добавка до салату готова, перед вживанням в їжу радимо добре промити водою.
    3.Все соуси приготовлені в домашніх умовах не дуже стійкі. Адже вони не містять різних «Е», стабілізаторів та іншої «хімії», тому заправляти ними салати бажано перед самою подачею на стіл.
    4.Помни, майонез і сметану завжди можна замінити соєвим соусом, фруктовими соками, дієтичним йогуртом і овочевим бульйоном.
    Анжеліка Кузьміна спеціально для сайту Пліткарка