Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Прекрасний салат. У міру гострий. Дуже ароматний. Красивий. Трішки пекучий. Капуста м'яка, але в той же час хрустка.
Я б радила взимку використовувати пекінську капусту, а не білокачанну, так як вона більш соковита. Спеції можна використовувати не всі, а ті, які подобаються. Я, наприклад, не люблю імбир. Але в цей рецепт він вдало вписався.
СКЛАД
400~500г капусти (пекінської або білокачанної), 1 великий болгарський перець червоного кольору, 80~100 г рослинної олії, 1 лимон, 2 зубчіка часники, 1 ст. ложка з невеликою гіркою солі
СПЕЦІЇ
1/4 ч ложки меленого імбиру, 1/4 ч ложки гострого перцю, 1/4 ч ложки меленого коріандру, 2 ч. ложки меленої паприки, 4~5 зерен запашного перцю
Капусту розрізати навпіл, вирізати качан, а потім порізати квадратами.
Перець розрізати на четвертинки, вирізати насіння і плодоніжку. Нарізати тонкою соломкою.
Часник порізати як можна дрібніше. Через прес не пропускати!
Підготувати всі спеції - поставити їх біля плити.
В глибокій сковороді на великому вогні розігріти олію.
Насипати всі спеції і прогріти їх приблизно 10 секунд.
Покласти перець. Обсмажувати при постійному помішуванні 2 хвилини.
Насипати в сковороду капусту.
Прогрівати при безперервному помішуванні пекінську капусту 1 хвилину, білокачанну - 2~3 хвилини.
Зняти сковороду з вогню і поставити на холодну мокру ганчірку або в холодну воду, щоб припинити нагрівання.
Влити в капусту лимонний сік (приблизно 50г). Замість лимонного соку можна використовувати 3~4% яблучний оцет.
Насипати сіль і покласти часник. При бажанні сіль можна замінити соєвим соусом.
Салат перемішати і перекласти в банку.
Коли банку охолоне, поставити її в холодильник мінімум на 1 годину, а краще на ніч.
Вихід: приблизно 800~900мл.