Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Прекрасний салат. У міру гострий. Дуже ароматний. Красивий. Трішки пекучий. Капуста м'яка, але в той же час хрустка.
    Я б радила взимку використовувати пекінську капусту, а не білокачанну, так як вона більш соковита. Спеції можна використовувати не всі, а ті, які подобаються. Я, наприклад, не люблю імбир. Але в цей рецепт він вдало вписався.
    СКЛАД
    400~500г капусти (пекінської або білокачанної), 1 великий болгарський перець червоного кольору, 80~100 г рослинної олії, 1 лимон, 2 зубчіка часники, 1 ст. ложка з невеликою гіркою солі
    СПЕЦІЇ
    1/4 ч ложки меленого імбиру, 1/4 ч ложки гострого перцю, 1/4 ч ложки меленого коріандру, 2 ч. ложки меленої паприки, 4~5 зерен запашного перцю
    Капусту розрізати навпіл, вирізати качан, а потім порізати квадратами.
    Перець розрізати на четвертинки, вирізати насіння і плодоніжку. Нарізати тонкою соломкою.
    Часник порізати як можна дрібніше. Через прес не пропускати!
    Підготувати всі спеції - поставити їх біля плити.
    В глибокій сковороді на великому вогні розігріти олію.
    Насипати всі спеції і прогріти їх приблизно 10 секунд.
    Покласти перець. Обсмажувати при постійному помішуванні 2 хвилини.
    Насипати в сковороду капусту.
    Прогрівати при безперервному помішуванні пекінську капусту 1 хвилину, білокачанну - 2~3 хвилини.
    Зняти сковороду з вогню і поставити на холодну мокру ганчірку або в холодну воду, щоб припинити нагрівання.
    Влити в капусту лимонний сік (приблизно 50г). Замість лимонного соку можна використовувати 3~4% яблучний оцет.
    Насипати сіль і покласти часник. При бажанні сіль можна замінити соєвим соусом.
    Салат перемішати і перекласти в банку.
    Коли банку охолоне, поставити її в холодильник мінімум на 1 годину, а краще на ніч.
    Вихід: приблизно 800~900мл.