Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Насправді в салат - сюрприз входить більше інгредієнтів. Це і цибулю, і апельсин, і сир, шинка, і мигдаль, і брокколі. Все, що потрібно для здорового і смачної страви.
Ще після салату з кус-смаком, в який входить апельсин, я зрозуміла що солодкі цитрусові можна і потрібно (!) додавати в салати. Вони надають дивну свіжість і яскравість смаку. Тому побачивши рецепт салату-сюрпризу, відразу ж вирішила його приготувати, раджу спробувати і вам.
Інгредієнти (на 2 особи):
1 пучок брокколі
1/2 червоної цибулі
1/2 зубчіка часнику
200 м блакитного сиру
1 скибочка бекону
1 апельсин
1 столова ложка мигдалю (нарізаного)
1 столову ложку насіння соняшнику
винний оцет
сіль
перець
сушений базилік
мускатний горіх
зелений лук
петрушка
Приготування:
Наріжте цибулю соломкою і покладіть на тарілку. Додайте трохи сушеного базиліка і трохи винного оцту. Все добре перемеша1те.
Очистіть апельсин, видаліть плівки і покладіть їх у тарілку. Посоліть.
Підсмажте шматочок шинки на сковороді без масла до хрусткої скоринки. Подрібніть.
Підсмажте мигдаль в тій же сковороді без масла.
З пучка брокколі зріжте ножем тільки квітки (самий верхній шар, решту брокколі можна використовувати для супу-пюре або іншої страви). Подрібніть часник і додайте до брокколі.
Посипати трохи тертого мускатного горіха і додати насіння соняшнику і бекон. Приправити сіллю, перцем і оцтом.
викласти На блюдо скибочки апельсина (можна викласти їх формою квітки) і полити заправкою. Додати кілька шматочків сиру і зверху викласти брокколі.
Додати цибулю і посипати мигдалем. Прикрасити зеленою цибулею і петрушкою. Полити залишилася заправкою.