Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
* авокадо (спіле) 1 шт.
* томати (солодкі, м'ясисті і соковиті) 3 шт.
* креветки очищені 10-12 шт.
маринад для креветок:
* сік 1/2 лимона шт.
* соєвий соус 2 ст. л.
* гірчиця французька 1 ст. л.
* кисло-солодкий соус 1 ст. л.
цибульний соус:
* солодка цибулина, 1/2 шт.
* часник 1 зубчік
* оливкова олія 100 мл
* каперси 4-6 шт.
* сіль
* сік 1/4 лимона
* рукола, томати черрі, маслина для прикраси
Спосіб приготування:
Креветки залити соком лимона. Додати соєвий соус. Викласти гірчицю. Додати кисло-солодкий соус. Залишити маринуватися на 1 годину.
Розігріти олію, викласти креветки і обсмажувати кілька хвилин (2 хв) до готовності.
Томати залити окропом, дати постояти. Потім воду злити, залити холодною водою. Очистити томати від шкірки. Розрізати томати навпіл, видалити насіння і рідина повинна залишитися тільки м'якоть.
Авокадо очистити, видалити кісточку. Нарізати авокадо кубиком. Томати нарізати кубиком і з'єднати з авокадо. Для приготування соусу в оливкова олія викласти подрібнену цибулю. Додати подрібнений часник.
Каперси дрібно наріжте і викладіть в соус. Злегка посоліть до смаку. Додайте сік лимона і масу перемішайте. Залийте салат соусом, перемішайте. Зайву рідину злийте.
Викладіть салат на тарілку з допомогою кільця. Потім кільце видаліть. По колу розкладіть креветки, томати черрі.
Прикрасьте салат листям руколи і оливою. Приємного апетиту!