Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    * авокадо (спіле) 1 шт.
    * томати (солодкі, м'ясисті і соковиті) 3 шт.
    * креветки очищені 10-12 шт.
    маринад для креветок:
    * сік 1/2 лимона шт.
    * соєвий соус 2 ст. л.
    * гірчиця французька 1 ст. л.
    * кисло-солодкий соус 1 ст. л.
    цибульний соус:
    * солодка цибулина, 1/2 шт.
    * часник 1 зубчік
    * оливкова олія 100 мл
    * каперси 4-6 шт.
    * сіль
    * сік 1/4 лимона
    * рукола, томати черрі, маслина для прикраси
    Спосіб приготування:
    Креветки залити соком лимона. Додати соєвий соус. Викласти гірчицю. Додати кисло-солодкий соус. Залишити маринуватися на 1 годину.
    Розігріти олію, викласти креветки і обсмажувати кілька хвилин (2 хв) до готовності.
    Томати залити окропом, дати постояти. Потім воду злити, залити холодною водою. Очистити томати від шкірки. Розрізати томати навпіл, видалити насіння і рідина повинна залишитися тільки м'якоть.
    Авокадо очистити, видалити кісточку. Нарізати авокадо кубиком. Томати нарізати кубиком і з'єднати з авокадо. Для приготування соусу в оливкова олія викласти подрібнену цибулю. Додати подрібнений часник.
    Каперси дрібно наріжте і викладіть в соус. Злегка посоліть до смаку. Додайте сік лимона і масу перемішайте. Залийте салат соусом, перемішайте. Зайву рідину злийте.
    Викладіть салат на тарілку з допомогою кільця. Потім кільце видаліть. По колу розкладіть креветки, томати черрі.
    Прикрасьте салат листям руколи і оливою. Приємного апетиту!