Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
- баклажани 2 середніх (300гр);
- цибуля ріпчаста-1 шт.;
- помідори - 200гр.;
- часник - 2 зубчики;
- перець солодкий-150гр.;
- олія;
- сік лимона - 1 ст. ложка;
- сіль;
- зелень петрушки і базиліка;
Приготування:
Баклажани помити, почистити і нарізати невеликими шматочками. Посолити і залишити на 1 годину. Через годину віджати, промити і ще віджати.
Добре підсмажити баклажани на соняшниковій олії. Зняти на серветку, щоб ввібралося масло.
Інші овочі поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин. 1 зубочек часнику залишити для заправки.
Запечених овочів дати охолонути.
Баклажани можна не смажити а половинками запекти в духовці, а потім почистити і нарізати, але на мій смак - зі смаженими баклажанами цей салат смачніше.
З перцю і помідорів зняти шкірку. Перець, помідори,цибулю та запечений часник нарізати для салату.
Смажені баклажани,тушковані овочі і нарізану зелень заправити заправкою з 1 ст. ложки лимонного соку, 2 ст. ложок олії подрібненого свіжого часнику і 0,5 ч. ложки солі. Все обережно перемішати.