Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
* буряк середня - 5 шт;
* фета - 50 гр;
* бальзамічний оцет - 1 ст.л.;
лимонний сік - 2 ст.л.;
* оливкова олія - 2 ст.л.;
* петрушка - 5 гілочок;
* сіль, чорний перець.
Насипаємо в лоток для запікання велику сіль, шаром приблизно в сантиметр-півтора. Буряк моєму, висушуємо і кожну загортаємо у фольгу.
Протикаємо ножем в декількох місцях, викладаємо на сіль і ставимо в розігрітій до 180 градусів духовку спікатися на 2 години. (Це все можна зробити напередодні).
Або зваріть буряк, але запечена смачніше. (А ще секрет - у гіпермаркетах продається вже варений буряк у вакуумі, але це тільки якщо ви дуже поспішайте! Тсссс).
Трьох остиглу і очищений буряк на крупній тертці. Солимо й перчимо. Додаємо бальзамічний оцет, витискаємо з сік лимона, перемішуємо й заправляємо олією. Знову перемішуємо.
Дрібно ріжемо листочки петрушки і відправляємо їх в салат, залишивши трохи для прикраси.
Перемішуємо буряк з петрушкою і викладаємо на тарілку. Пальцями кришимо фету на салат.
Зверху посипаємо петрушкою і збризкуємо оливковою олією для прикраси.
Ідеально, як гарнір до м'яса, або просто, як легке блюдо.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна