Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти (на 4 порції):
помідори черрі - гілочка (13-15 шт);
червона цибуля - 1 маленька цибулина;
базилік зелений - 10 листочків + для прикраси;
каперси - 1 ст.л.;
оливкова олія - 2 ст.л.;
бальзамічний оцет - 2 ч.л.;
сіль,
бальзамічний соус для прикраси (опціонально).
Бальзамічний соус - це увареного з цукром бальзамічний оцет. Рецепт не даю поки, тому що цей я купувала (італійська). У відсутності смак соусу салату не постраждає.
Ріжемо помідори черрі на половинки, відправляємо в миску. Цибулю ріжемо дуже тонкими півкільцями, відправляємо до помідорів.
Туди ж відправляємо каперси. Солимо, перемішуємо. Поливаємо оливковою олією і бальзамічним оцтом, ще раз перемішуємо.
Безпосередньо перед подачею на стіл (інакше базилік скуксится) рвемо листя базиліка пальцями (від ножа вони темніють), перемішуємо і відразу викладаємо на велику тарілку.
По краях розкладаємо листя базиліка, залишені для прикраси (я залишаю маленькі) і поливаємо хаотично, але красиво бальзамічним соусом. Відразу їмо.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Барановська