Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Мені дуже подобається поєднання інгредієнтів в цьому салаті! Рибу можете вибрати будь-яку, головне - гарячого копчення. Чим благородніше риба, тим менше кісток і краще смак. У Новий Рік можна шиканути, адже правда?
    Інгредієнти:
    зубатка гарячого копчення - 400 гр;
    відварна картопля - 4 шт;
    яблуко (семеренко або гренні сміт) - 1 велике;
    лимон - 1/3 шт;
    маслини без кісточок - 1/3 баночки;
    зелений горошок - 1/2 банки;
    майонез;
    сіль.
    Картоплю при варінні неодмінно посоліть! Розбираємо рибу руками на шматочки, видаляючи кістки (одну плитку! люблю зубатку) і шкіру.
    На крупній тертці в ту ж миску до риби натираємо картоплю. Неодмінно добре остиглий, щоб не слипался.
    Яблуко очищаємо від шкірки і серцевини.
    Натираємо на тій же тертці. Тут же відрізаємо третину лимона і збризкуємо яблуко лимонним соком, щоб воно не потемніло. Прямо в мисці.
    І відразу заправимо майонезом, щоб точно не потемніло. Норму майонезу не пишу, тому що це справа смаку і "сухості" інгредієнтів. Маленька пачка піде точно.
    Я завжди ратую за покупку маслин з кісточками, але цього разу нам треба нарізати їх красивими кружечками, тому купуємо без кісток. Відповідно нарізати тонкими колечками. Відправляємо в салат.
    Туди ж додати горошок. Без рідини, зрозуміло. Пробуємо на сіль і майонез.
    Він гарний і смачний.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга