Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти (на 4 порції):
* курячі грудки (філе) - 2 шт;
* біле сухе вино - 100 мл;
* вода - 50 мл;
* гірчиця - 4 ст.л.;
* рослинна олія - 3 ст.л.;
* мікс салатних листя - 200 гр;
* стручкова квасоля - 200 гр;
* помідори черрі - 400 гр;
* болгарський перець (жовтий) - 1 шт;
* червона цибуля - 1 шт;
* чорний перець горошком - 1 ч.л.;
* гвоздика - 1 ч.л.;
* аніс (цебер) - 2 зірочки;
* кумін (зіра) - 1 ч.л.;
* кориця - 1/2 ч.л.;
* оливкова олія - 2 ст.л.;
* оцет фруктовий або бальзамічний - 1 ст.л.;
* сіль.
Помити куряче філе і обсушити серветкою. Розрізати на порційні шматки, при цьому товсті частини грудки розрізати також і уздовж.
Засипати всі спеції (крім солі) в кавомолці і подрібнити. Можна, звичайно, і в ступці, але важче і довше.
В миску наливаємо вино, воду, додати гірчицю, перемелені спеції і 1 ч.л. солі, перемішуємо. Додаємо рослинне масло і перемішуємо вилкою.
Кладемо в маринад курку і залишаємо маринуватися на ніч (мінімум 4 години).
В киплячу підсолену воду кидаємо стручкову квасолю і варити до готовності, приблизно 3 хвилини з моменту закипання.
Смажимо на грилі куряче філе.
Якщо в домашніх умовах, то на сковороді гриль.
Тим часом болгарський перець нарізати тонкими смужками.
Помідори черрі ріжемо навпіл.
Цибулю нарізати тонкими півкільцями.
У велику миску кладемо салатне листя, помідори, болгарський перець, цибуля і квасолю. Перемішуємо руками.
Робимо заправку: наливаємо в миску (або чашку) оливкова олія і фруктовий оцет (у мене з манго), солимо і перемішуємо вилкою.
Напевно слід сказати про оцті. Фруктові оцти найчастіше роблять з фруктовим пюре. Вони надають салатів пікантні нотки. Якщо у вас такого немає, сміливо використовуйте бальзамічний.
Виливаємо заправку в наш салат і пермешиваем. Знову ж таки, мені зручніше це робити руками.
Готове куряче філе викладаємо на тарілку або на дошку. Ріжемо навскоси невеликими скибочками.
Розкладаємо салат на великі порційні тарілки і кладемо зверху нарізане куряче філе.
Одразу подаємо.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна.