Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти (на 4 порції):
    * курячі грудки (філе) - 2 шт;
    * біле сухе вино - 100 мл;
    * вода - 50 мл;
    * гірчиця - 4 ст.л.;
    * рослинна олія - 3 ст.л.;
    * мікс салатних листя - 200 гр;
    * стручкова квасоля - 200 гр;
    * помідори черрі - 400 гр;
    * болгарський перець (жовтий) - 1 шт;
    * червона цибуля - 1 шт;
    * чорний перець горошком - 1 ч.л.;
    * гвоздика - 1 ч.л.;
    * аніс (цебер) - 2 зірочки;
    * кумін (зіра) - 1 ч.л.;
    * кориця - 1/2 ч.л.;
    * оливкова олія - 2 ст.л.;
    * оцет фруктовий або бальзамічний - 1 ст.л.;
    * сіль.
    Помити куряче філе і обсушити серветкою. Розрізати на порційні шматки, при цьому товсті частини грудки розрізати також і уздовж.
    Засипати всі спеції (крім солі) в кавомолці і подрібнити. Можна, звичайно, і в ступці, але важче і довше.
    В миску наливаємо вино, воду, додати гірчицю, перемелені спеції і 1 ч.л. солі, перемішуємо. Додаємо рослинне масло і перемішуємо вилкою.
    Кладемо в маринад курку і залишаємо маринуватися на ніч (мінімум 4 години).
    В киплячу підсолену воду кидаємо стручкову квасолю і варити до готовності, приблизно 3 хвилини з моменту закипання.
    Смажимо на грилі куряче філе.
    Якщо в домашніх умовах, то на сковороді гриль.
    Тим часом болгарський перець нарізати тонкими смужками.
    Помідори черрі ріжемо навпіл.
    Цибулю нарізати тонкими півкільцями.
    У велику миску кладемо салатне листя, помідори, болгарський перець, цибуля і квасолю. Перемішуємо руками.
    Робимо заправку: наливаємо в миску (або чашку) оливкова олія і фруктовий оцет (у мене з манго), солимо і перемішуємо вилкою.
    Напевно слід сказати про оцті. Фруктові оцти найчастіше роблять з фруктовим пюре. Вони надають салатів пікантні нотки. Якщо у вас такого немає, сміливо використовуйте бальзамічний.
    Виливаємо заправку в наш салат і пермешиваем. Знову ж таки, мені зручніше це робити руками.
    Готове куряче філе викладаємо на тарілку або на дошку. Ріжемо навскоси невеликими скибочками.
    Розкладаємо салат на великі порційні тарілки і кладемо зверху нарізане куряче філе.
    Одразу подаємо.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна.