Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Основа цього салату - кус-кус - крупа смачна та поживна. У поєднанні з овочами і зеленню, приправлений сумішшю лимонного соку і рослинного масла, кус-кус підійде і на обід, і вечеря. Зверніть увагу на послідовність приготування салату: спочатку нарізаємо овочі, присаливаем їх, щоб вони дали сік і тільки після цього додаємо крупу.
    Інгредієнти:
    кус-кус; овочі (помідори, огірки);
    зелень (петрушка, кріп, рукола);
    для заправки:
    рослинна олія;
    лимон (сік);
    часник - за смаком;
    сіль - за смаком.
    Приготувати кус-кус по інструкції, написаної на упаковці. У мене була крупа, яку досить залити кипятков і залишити під кришкою до повної готовності (рівень води має бути на 1 см вище рівня кус-куса).
    Поки готується крупа, вимити овочі та зелень, перекласти їх на рушник, щоб прибрати надлишок вологи. В салатник скласти нарізані овочі, кріп, петрушку і листочки руколи, додати подрібнений часник і посолити.
    За бажанням, перед нарізкою видалити насіння помідорів і зрізати шкірку з огірків.
    В салатник з овочами перекласти кус-кус, перемішати з овочами. Приправити за смаком лимонним соком і рослинним маслом.
    Автор: Олена Покровська