Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
* квасоля 3/4 склянки
* печериці (краще великі) 500-600 г
* ріпчасту цибулю (солодкий) 1 шт.
* зелень петрушки 1 пучок
* майонез легкий або провансаль 100 мл
* сік 3/4 лимона
* сіль, перець за смаком
* гілочка чебрецю, цибуля-порей, лаврушка, перець горошком
Спосіб приготування:
Квасоля замочити в холодній воді на 4 години, міняючи воду щогодини. Потім воду злити, залити свіжою і відварити до готовності. З готової квасолі злити воду, охолодити.
Печериці промити, скласти в каструлю разом з чебрецем, пореєм, лавровим листом і перцем - зварити до м'якості в трохи підсоленій воді. Потім воду злити, гриби охолодити. В миску викласти варену квасолю.
Печериці нарізати скибочками і додати до квасолі. Ріпчасту цибулю нарізати і викласти до інших інгредієнтів. Зелень петрушки дрібно нарізати і викласти в миску. У майонез злити лимонний сік, перемішати.
Заправити салат майонезом, посолити і поперчити за смаком. Перед подачею дати добре охолонути. Салат викласти в салатницю і подати до столу.
Приємного апетиту!