Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    * квасоля 3/4 склянки
    * печериці (краще великі) 500-600 г
    * ріпчасту цибулю (солодкий) 1 шт.
    * зелень петрушки 1 пучок
    * майонез легкий або провансаль 100 мл
    * сік 3/4 лимона
    * сіль, перець за смаком
    * гілочка чебрецю, цибуля-порей, лаврушка, перець горошком
    Спосіб приготування:
    Квасоля замочити в холодній воді на 4 години, міняючи воду щогодини. Потім воду злити, залити свіжою і відварити до готовності. З готової квасолі злити воду, охолодити.
    Печериці промити, скласти в каструлю разом з чебрецем, пореєм, лавровим листом і перцем - зварити до м'якості в трохи підсоленій воді. Потім воду злити, гриби охолодити. В миску викласти варену квасолю.
    Печериці нарізати скибочками і додати до квасолі. Ріпчасту цибулю нарізати і викласти до інших інгредієнтів. Зелень петрушки дрібно нарізати і викласти в миску. У майонез злити лимонний сік, перемішати.
    Заправити салат майонезом, посолити і поперчити за смаком. Перед подачею дати добре охолонути. Салат викласти в салатницю і подати до столу.
    Приємного апетиту!