Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Пропоную вашій увазі нескладний, але смачний квасолевий салат. Родзинкою салату є додані до нього волоські горіхи і часник.
Інгредієнти
* Квасоля (суха, будь-якого кольору) - 1 склянка.
* Горіхи волоські (смажені) - 0,5 склянки.
* Часник - 2 зуб.
* Зелень (свіжа, петрушка, кінза)
* Огірок (свіжий, маринований) - 1 шт
* Цибуля ріпчаста (для варіння квасолі) - 1 шт
* Перець чорний (горошком, для варіння квасолі) - 2-3 шт
* Лавровий лист (для варіння квасолі) - 1 шт
* Спеції (суміш перців, хміль-сунелі, за смаком)
* Сіль за смаком)
* Цибуля червоний (для прикраси)
Приготування
Квасолю відварити з лавровим листом, горошинами чорного перцю і голівкою лука. Після того, як квасоля зварилася, відвар потрібно злити.
Щоб квасоля зварилася швидше, замочіть її на ніч. Або злийте воду після закипання, налийте нову і варіть вже в ній.
Можна використовувати консервовану квасолю.
Волоські горіхи подрібнити ножем або качалкою, зелень дрібно нарізати. Зубчики часнику розрізати навпіл, вийняти зелені серединки, так часник в салаті не буде занадто "ядреным".
Горіхи, зелень і подрібнений часник перетерти з сіллю й спеціями.
Огірок (я взяла за половинці маринованого і свіжого) нарізати тонкими смужками.
Все змішати, прикрасити кружечками або полуколечками червоної цибулі. Можна обійтися без прикраси, салат і так порядок.
За бажанням можна збризнути салат декількома краплями лимонного соку або додати 1 ст.л. нерафінованої олії.
Приємного апетиту!
Автор: crazy_doll