Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Все та ж нев'януча класика: буряк і козиний сир, сир і мед. Ці класичні поєднання продуктів я об'єднав в салат, причому в ролі буряка - не звичний коренеплід, а мангольд. Ця буряк, яку цінують за ніжне, соковите листя, багаті вітаміном К і іншими поживними речовинами - чудова основа для салату.
Заправка з оливкової олії з медом і лимонним соком тут напрошується сама собою, як і помідори черрі, щоб доповнити салатна тріо.
2 порції
1 пучок мангольд
жменю помідорів черрі
трохи козячого сиру
1 ст.л. кедрових горіхів
для заправки:
3 ст.л. маслинові масла
1,5 ст.л. лимонного соку
1/2 ст.л. меду
сіль
чорний перець
Змішайте всі інгредієнти заправки до однорідності.
З'єднаєте в мисці листя мангольд з нарізаними навпіл черрі, і перемішайте з більшою частиною заправки.
Викладіть салат на тарілки, зверху покладіть нарізану або грубо розламаний козиний сир, полийте його залишилася заправкою і посипте горіхами або насінням.