Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
морква - 3-4 шт;
корінь селери - 1/2 шт;
естрагон (тархун) - 5 гілочок;
шнітт-цибуля - пучок.
Для соусу:
жовток - 1 шт;
гірчиця гостра - 2 ст.л.;
олія рослинна рафінована - 150 мл;
білий винний оцет - 1 ст.л.;
сіль, перець;
вершки - 5 ст.л.
Соус для цього салату - практично домашній майонез, замість лимонного соку використовується оцет, а потім додаються вершки, тому що майонез виходить дуже густий. Не лякайтеся його робити! Це зовсім не складно і вимагає зовсім небагато часу. А результат того вартий.
високу вузьку посуд (у мене спеціальний стакан для блендера) відправляємо жовток, гірчицю, збиваємо блендером з насадкою віночок. Як тільки суміш змінить колір (приблизно хвилина), починаємо вливати рослинна олія (я брала соняшникова) невеликими порціями, не перестаючи заважати.
150 мл олії я вливала приблизно в 5 приймань. Як тільки бачите, що масло размешалось в суміші, додайте ще. Насправді - довше описувати, ніж робити. Після того, як влили всі рослинне масло, додати оцет і знову зіб'ємо. Солимо й перчимо, ще 30 секунд збиваємо і прибираємо в холодильник.
Моркву очистити і натерти на терці з насадкою для соломки. Якщо такого немає, то трьом на дрібній.
Біля кореня селери відрізаємо половину і очистити його від шкірки. Це зручно робити, поклавши його зрізом вниз на дошку.
Натираємо селера також. У естрагону відриваємо листя, стебла выкидываем. Листочки дрібно нарізаємо.
Також дрібно ріжемо шнітт-цибуля. Перемішуємо зелень з овочами.
Дістаємо соус з холодильника, додаємо вершки й заправляємо салат. Пробуємо на сіль, якщо треба - додаємо. Я соус солила таким чином, щоб в салат вже сіль не додавати.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна