Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Легкий весняний салат, де і колірна гамма, і запахи розташовують до думки, що страва не тільки смачне, але і корисне. В салаті чудово уживаються корисні у всіх відносинах мангольд, рукола і шпинат, з ароматною полуницею і смачною моцарелою. І додайте до цього бальзамічний соус. Пробуємо?
Інгредієнти:
моцарела - 1 велику кульку (близько 120г);
полуниця - 5-6 шт.;
суміш з салатних листя (мангольд, рукола, шпинат) - за смаком;
для заправки: бальзамічний соус (у мене з лісовими ягодами) - за смаком; рослинна олія - 1 ст.л.; соєвий соус - 1/2 -1 ч.л.
Зелень промити під проточною водою, струсити з неї воду і розкласти на рушник, щоб видалити надлишок вологи.
Це важливо, тому що смак і вигляд салатних листя гірше, якщо заправка була вилита на мокру зелень.
Моцареллу нарізати кружечками товщиною 2-3 мм. Кожен гурток розрізати навпіл.
Полуницю вимити, обсушити на серветці, видалити чашолистки і розрізати на четвертинки або менше.
На тарілки (з цього обсягу продуктів вийде 2 порції) розкласти по колу, чергуючи моцареллу і полуницю. За смаком полити бальзамічним соусом.
Для заправки в невеликій мисці збити олія з соєвим оцтом і полити цією сумішшю листя мангольд, руколи і шпинату. Акуратно перемішати.
Приправлені листя викласти поверх полуниці з моцарелою і одразу ж подати на стіл. Все, салат готовий.
Примітка: замість полуниці можна взяти нарізаний на четвертинки свіжий інжир.
Фото і рецепт: Олена Покровська