Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Легкий весняний салат, де і колірна гамма, і запахи розташовують до думки, що страва не тільки смачне, але і корисне. В салаті чудово уживаються корисні у всіх відносинах мангольд, рукола і шпинат, з ароматною полуницею і смачною моцарелою. І додайте до цього бальзамічний соус. Пробуємо?
    Інгредієнти:
    моцарела - 1 велику кульку (близько 120г);
    полуниця - 5-6 шт.;
    суміш з салатних листя (мангольд, рукола, шпинат) - за смаком;
    для заправки: бальзамічний соус (у мене з лісовими ягодами) - за смаком; рослинна олія - 1 ст.л.; соєвий соус - 1/2 -1 ч.л.
    Зелень промити під проточною водою, струсити з неї воду і розкласти на рушник, щоб видалити надлишок вологи.
    Це важливо, тому що смак і вигляд салатних листя гірше, якщо заправка була вилита на мокру зелень.
    Моцареллу нарізати кружечками товщиною 2-3 мм. Кожен гурток розрізати навпіл.
    Полуницю вимити, обсушити на серветці, видалити чашолистки і розрізати на четвертинки або менше.
    На тарілки (з цього обсягу продуктів вийде 2 порції) розкласти по колу, чергуючи моцареллу і полуницю. За смаком полити бальзамічним соусом.
    Для заправки в невеликій мисці збити олія з соєвим оцтом і полити цією сумішшю листя мангольд, руколи і шпинату. Акуратно перемішати.
    Приправлені листя викласти поверх полуниці з моцарелою і одразу ж подати на стіл. Все, салат готовий.
    Примітка: замість полуниці можна взяти нарізаний на четвертинки свіжий інжир.
    Фото і рецепт: Олена Покровська