Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Дуже легкий у приготуванні салат, чудово підходить до м'ясних нежирним страв.
Склад:
200 г гороху нут
2 середніх головки цибулі
150 мл оцту 9%
400 мл кип ’ ятку
1 пучок зелені кінзи
рослинна олія (бажано нерафінована)
сіль за смаком
Приготування:
Горох нут залити холодною водою (приблизно 3 літри) і залишити на 12 годин.br/>Злити з гороху воду, залити чистою водою (приблизно 2 літри) і варити нут до готовності. Коли нут стане м'яким, додати сіль і варити ще 10 хвилин.
Відкинути нут на друшляк.
Ріпчасту цибулю обчистити і нарізати тонкими півкільцями. Залити цибулю окропом, додавши оцту. Залишити маринуватися 15 хвилин.
Промаринованный цибулю промити в холодній воді.
Змішати нут і цибулю.
Додати в салат дрібно порубану зелень кінзи.
Заправити салат рослинним маслом і дати настоятися протягом 2-х годин.br/>Фото і рецепт: Юлія